REUTERS/Reinhard Krause / REUTERS
VELIKAN SPORTA

JEDAN OD NAJBOLJIH RUKOMETAŠA SVIH VREMENA I APSOLUTNA LEGENDA SE NAKLONILA SLOVENCIMA 'Ovo više nije rukomet. Ovo je bitka, rukometna tučnjava!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. siječanj 2018. 16:44

U susretu su 2. kola skupine C na Europskom prvenstvu koje se igra u Hrvatskoj Slovenija i Njemačka su nakon dramatične završnice u zagrebačkoj Areni odigrali 25-25 (15-10).

Utakmica je završena u kontroverznim okolnostima. Naime, nakon što je Paul Drux 10-ak sekundi prije kraja poravnao na 24-24 u napadu u kojem je Njemačka igrala bez vratara, Slovenija jeizvela "brzi centar" te je Blaž Janc pogodio za 25-24 s istekom vremena.

Nijemci su potom izvršili snažan pritisak na litvanske suce koji su nakon 10-ak minuta pregledavanja snimke, a da nikome nije jasno što su pregledavali, odlučili priznati slovenski gol, ali i dosuditi sedmerac za Njemačku uz crveni karton Blažu Blagotinšeku. Tobias Reichmann je iskoristio taj sedmerac i susret je okončan podjelom bodova.

Čitava je situacija pokrenula lavinu reakcija pogotovo sa slovenske strane koja čak razmišlja o tome da napusti Europsko prvenstvo zbog sudačkih odluka i svega što se događalo u prve dvije utakmice.

Dok kod Slovenaca vlada velika tuga, s druge strane u Njemačkoj su svi oduševljeni trilerom u završnici, a jedan od takvih je i apsolutna legenda svjetskog rukometa Stefan Kretzschmar koji je na svojem Twitter profilu napisao:

- Strašna utakmica, kakva završnica! Svaka čast i Slovencima koji su se čudesno borili. Sve su ostavili na terenu, ali i Njemačka je bila borbena pogotovo u drugom dijelu. Jedna od najtežih i najemotivnijih utakmica Eura.

Nešto kasnije postavio je još jedan komentar:

- Ovo više nije rukomet. Ovo je bitka, borba, rukometna tučnjava!

Linker
23. travanj 2024 19:18