Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
PRAVA DRAMA NA EURU

KALKULACIJE: EVO ZAŠTO JE IZBORNIK SRBIJE POZVAO U POMOĆ 'HRVATSKU BRAĆU' Ako Srbija danas napravi senzaciju, Hrvatska na EURU više ne ovisi o nikome!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. siječanj 2018. 12:18

Reprezentacija Srbije u 18.15 igra utakmicu protiv Francuske u Areni Zagreb, pa iako je porazom od Norveške izgubila i teoretske šanse za prolazak u polufinale, susjedi se ne misle predati. Upravo suprotno, pred susret s Tricolorima, izbornik Jovica Cvetković pozvao je u pomoć hrvatske navijače.

Naime, otkidanjem bodova Francuskoj Srbija bi pomogla i Hrvatskoj.

"Za utakmicu s Francuskom očekujem podršku braće Hrvata. Iskreno očekujem. Svi su svjesni naše jačine u odnosu na Francusku i potrebna nam je podrška. Napravit ćemo sve što je u našoj moći da spasimo svoj obraz, ali ne bih imao ništa protiv da pomognemo Hrvatskoj da se plasira u polufinale kroz naš rezultat", rekao je Cvetković.

Kalkulacija je jasna - u slučaju da Francuzi danas ne dođu do pobjede, što bi, realno, bila prava senzacija, Kauboji više ne bi ovisili o ishodima drugih utakmica (okršaj Norveške i Švedske u srijedu). Našima bi tada za prolaz u finale bila dovoljna bilo kakva pobjeda protiv Francuske u srijedu.

U suprotnom, rasplet u grupi 1 pretvara se u pravu dramu, u kojoj će veliku ulogu imati okršaj Norvežana i Šveđana.

Hrvatskoj nikako ne odgovara pobjeda Šveđana. U tom slučaju, Kauboji bi morali pobijediti Francusku s tri gola prednosti, i tada bi sigurno bili drugi u skupini jer bi u mogućem krugu Francuska - Švedska - Hrvatska sa -1 bili slabiji od Francuza (+5), ali bolji od Šveđana (-2).

Najbolja od svih je ipak sljedeća opcija - u slučaju da Norveška pobijedi Švedsku, Hrvatskoj je za prolaz u polufinale dovoljna bilo kakva pobjeda, pa i remi protiv Francuza. U slučaju da Skandinavci, pak, odigraju neriješeno, Hrvatskoj je protiv Francuske dovoljna bilo kakva pobjeda za prolaz.

Francuzima pobjeda protiv Srbije jamči potvrdu polufinala, bez kojeg mogu ostati samo u nekom nestvarnm scenariju - porazom od Hrvatske s osam golova razlike.

Rezultati by SofaScore

Linker
24. travanj 2024 23:14