Ante Cizmic / CROPIX / CROPIX
SAMO POHVALE

LEGENDA HRVATSKE REPREZENTACIJE ODUŠEVLJENA IGROM NA OTVARANJU, A POSEBNO GA JE IZNENADIO JEDAN IGRAČ 'Dogodilo se ono na čemu je Lino inzistirao'

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 14. siječanj 2018. 13:48

Sjajno je bilo u Spaladiumu, svi koji vole rukomet mogli su uživati u predstavi Kauboja. Među njima je bio i Božidar Jović, koji je sipao slapove hvalospjeva za ono što je Červarovo društvo ponudilo protiv Srbije.

- Uvijek je najteže igrati prvu utakmicu na velikim natjecanjima jer svi odmah očekuju najbolje i najviše. Hrvatska je bila super, obrana je igrala odlično, a dogodilo se i ono na čemu je Lino inzistirao i o čemu je govorio, ubrzana je igra u napadu. Stvarno je to bilo dobro.... - kazao je Jović.

Posebno ga je iznenadila odlična igra Luke Stepančića, koji je imao stopostotni učinak, šest od šest.

- Luka je zaista bio sjajan, ali i svi drugi su bili za svaku pohvalu. Definitivno ne smijemo zaboraviti dečke koji su izvrsno igrali obranu, Musu, Vorija i Gojuna, bili su pokretljivi, dominirali su bočno i dubinski.

Veli da je vjerovao u sigurnu pobjedu Hrvatske...

- Gledao sam Srbiju u dvije utakmice protiv Slovenije, igraju individualni rukomet, sve se vrti oko dva-tri igrača. Znao sam da će sigurno biti pet-šest razlike za nas. Mene je iznenadila pobjeda Islanda nad Švedskom, ali ako želimo medalju, a naravno da je želimo, onda moramo pobjeđivati sve redom.

Atmosfera u Splitu?

- Super! Baš je bila odlična atmosfera. Spaladium Arena je kao stvorena za rukomet, bio sam i na utakmici protiv Crne Gore, stvarno je za pet - zaključio je Jović.

Linker
20. travanj 2024 11:20