REUTERS/Marko Djurica
REUTERS

TEŠKO JE TO OPISATI RIJEČIMA

MAJSTOR OBRANE I JUNAK UTAKMICE ZAJEDNO POSLALI PORUKU HRVATSKOJ 'Ljudi, bili ste fantastični! Iznenadili ste me! A mi smo spremni za Francuze!'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 20.01.2018. u 22:45

 • Hrvatski igrači bili su u transu nakon velike pobjede protiv Norveške (32:28), a posebno raspoložen bio je apsolutni junak utakmice Ivan Stevanović.

  Stivi je od prve minute briljirao, imao na kraju 14 obrana od čak 38 upućenih udaraca i zapravo je najviše zaslužan za novu rukometnu nadu koja je razgalila rukometnu naciju.

   - Bilo je fantastično, hvala ljudima što su došli u ovolikom broju. Igrali smo puno utakmica s Norvežanima koji igraju možda i najljepše na turniru. Igrali smo dobro, a nije bilo lako uz sav pritisak. Trebalo se otvoriti, ponekad treba koja lopta da nas krene - rekao je Stivi.

   

  Kao što je bio i on na golu ovaj put. Od početka prvenstva golmani su nam davali premalo, zazivali smo njihove obrane, a Stevanović je "eksplodirao" u pravi trenutak.

  - Da, bilo je dosta pritiska posljednjih dana, jako puno. Toliko da sam izgubio i malo kose na glavi - kroz smijeh će Stivi.

  - Nije se bilo lako nositi s time, ali jednostavno se trebalo negdje otvoriti, da te i pogodi neka lopta, pa da se otvori.

  Stevanoviću se "otvorilo" sa 14 obrana sinoć, u takvom nam izdanju treba i protiv Francuza u srijedu. Tada će nam, da bismo bili potpuno sigurni, trebati +3...

  - Trebat će nam prije svega jedna utakmica kao ova, pa onda imamo šanse. Imamo četiri dana odmora, trebamo se i odmoriti i pripremiti, makar Francuze ionako jako dobro znamo.

  I Jakov Gojun je odigrao junački u obrani...

   

  "Teška utakmica od početka, ali dobro smo otvorili i držali prednost. Pohvale navijačima. Ljudi, bili ste perfektni. Iznenadili ste me! Imamo par dana odmora. Spremni smo za Francuze!".

   

  Iz drugih medija