Foto: Ante Cizmic / CROPIX
SAMO DA U SUBOTU PRORADE

NAJGORE IZDANJE NA EURU NIJE PODIJELILO HRVATSKE REPREZENTATIVCE 'Nikad se nismo međusobno prozivali niti nećemo! Apsolutno podržavamo naše golmane!'

Ako Norvešku svedemo na 22, 23 gola, jamčim da ćemo pobijediti... Ili jesmo, ili nismo, kaže Gojun
Piše: Hrvoje SliškovićObjavljeno: 20. siječanj 2018. 00:32

Červar je pred novinare doveo svoje obrambene divove, cimere, a Jakova Gojuna je kroz smijeh savjetovao kakav bi nastup trebao imati.

- Budi oštar, u glavu, baš onako dalmatinski...

I krenuo je Gojun “u glavu”...

- Zna se tko treba zabijati, a moj zadatak je obrana. Ako Norvežane svedemo na 22, 23 pogotka, garantiram da ćemo pobijediti. Uđemo li odlučno u utakmicu, oni neće moći lako trčati u kontre. Ili jesmo, ili nismo. Nemojte zaboraviti da smo protiv Srbije i Islanda primili 22 gola, od Bjelorusa samo 23.

Ante Cizmic / CROPIX
CROPIX

Gojun se nije prisjetio prošlogodišnjeg polufinala SP-a, nego se vratio na proljeće 2016. i kvalifikacije za OI u Riju.

- Nakon što su uništili Dance, Ćavar je komentirao da odavno nije vidio takav rukomet, protiv nas im se dogodila blokada. Tko može reći da im se takva blokada neće ponoviti i u Zagrebu. “Stivi” (Stevanović) je na tim kvalifikacijama skoro sve obranio.

Bio je to uvod u kratku priču o obrani i vratarima.

- Nikad nismo dopustili međusobna prozivanja, niti nećemo. Apsolutno podržavamo naše golmane. Nekad mi stojimo gušće, nekad oni uhvate loptu više. Pritisak će se osjetiti, ali u takvim utakmicama se postaje momčad. I oni će osjetiti pritisak s tribina pa im se možda baš takva blokada ponovi.

Linker
19. travanj 2024 04:26