Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
NEMOJ IĆI OD NAS

NEĆE VALJDA I ON OTIĆI? JOŠ JEDAN REPREZENTATIVAC ZALEDIO NAVIJAČE Miljenik publike poručio: 'Vidjet ću, stvarno ne znam u ovom trenutku'

OSTAVIO NAS U NEIZVJESNOSTI Nakon dvoboja protiv Češke u kojemu je bio neprikosnoven, Stevanović nije mogao garantirati da će ostati u redovima reprezentacije
Piše: Filip OžboltObjavljeno: 27. siječanj 2018. 13:09

Nakon što nam je vratio nadu u polufinale odličnom predstavom protiv Norveške, slobodno se može reći kako je velika zasluga za peto mjesto Kauboja na domaćem Euru isto tako kod vratara Ivana Stevanovića.

Nekoliko bravuroznih reakcija, obrana kontri, skandiranja navijača i 13 obrana kao sukus ovoga prvenstva koje je Stivi, što se tiče naših vratara uljepšao, barem što se tiče kraja. Bio je potišten poslije utakmice s Češkom, motala se još uvijek Francuska negdje u glavi, a uostalom to je prvo i želio podijeliti s nama.

- Naravno da nam je žao što nismo u polufinalu, ali mislim da smo svoju priliku imali kada smo izgubili od Šveđana u grupi, a ne u utakmici protiv Francuza. Sustav natjecanja je takav da su Šveđani na kraju prošli s tri poraza. Valjda je tako na kraju trebalo biti - tužnim glasom govorio je golman Schaffhausena koji će se u sljedećim danima posvetiti obitelji, kao što to i radi većinu vremena kada nije na parketu.

Protiv Čeha nas je spasio, završio je na 34 posto obranjenih udaraca i pobrinuo se da niti jednom u posljednjih 15 godina (osim u Kataru) ne završimo niže od petog mjesta na velikom natjecanju.

- Dali smo sve od sebe protiv Čeha, pobijedili s tim jednim pogotkom razlike, odvojili smo se u prvom poluvremenu, oni su nas pokušavali stići, ali sva sreća pa nije bilo vremena.

Zdrahala nije došao do svog rekorda na ovom turniru koji je postigao protiv Danaca, zabio je jedan manje, ali ipak, 13 pogodaka je to, skoro pola u češkim redovima.

- Pokazao je čovjek i u prošlim utakmicama da je izuzetno nezgodan igrač, niskog težišta, Dancima je napravio isto što i nama. Bila je utakmica u polurevijalnom tonu, bitno je da smo na kraju otišli kao pobjednici- rezonirao je Stevanović.

Službeno su otišli Vori, Buntić, Čupić i Alilović, neće valjda i Stivi?

- Vidjet ću, stvarno ne znam u ovom trenutku - rekao je prvi vratar Hrvatske reprezentacije, pomalo nas zaledio i ostavio u neizvjesnosti.

Slijedi odmor u krugu obitelji, novi izazovi u Švicarskoj, a nakon toga i odluka hoće li i dalje jahati s Kaubojima.

Linker
20. travanj 2024 06:02