Screenshot
SADA JE I SLUŽBENO

PALA ODLUKA KOJU JE S NESTRPLJENJEM OČEKIVAO CIJELI RUKOMETNI SVIJET Slovenci nakon vijećanja u Zagrebu prelomili: Ostajemo na EURU!

Slovenskom rukometnom savezu u srijedu je odbijena i druga opširnija žalba zbog 'kršenja pravila' na utakmici s Njemačkom, ali Slovenci na kraju ipak nisu odlučili napustiti EURO, što bi bio povijesni presedan.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 17. siječanj 2018. 13:23

Završio je sastanak predsjedništva RZS-a zakazan za 15 sati u zagrebačkom hotelu Westin, nakon kojega su Slovenci objaviili kako ipak ostaju na EURU. Dogodilo se to samo nekoliko sati uoči utakmice trećeg kola skupine C sa Crnom Gorom (20.30), koja odlučuje koja će od dvije reprezentacije proći u drugi krug (Sloveniji je dovoljan i bod).

Uoči same presice, konačnu odluku je otkrio slovenski rukometaš Miha Žvižej putem Twittera.

"Osjećam olakšanje i drago mi je što Slovenija ostaje na prvenstvu. Tužno je da se u ovakve najuzbudljivije rukometne dane moramo baviti ovakvim stvarima. Ovo se je uvijek događalo, i ja se bojim da za taj problem nikad neće biti pravog rješenja", prokomentirao je Žvižej rukometne probleme sa sucima.

Prevladali su tako na kraju ipak sportski razlozi, ali i neizrečena prijetnja brutalnom kaznom koja bi susjede udaljila s najvećih rukometnih natjecanja možda i na duži niz godina.

Predsjednik Saveza Franjo Bobinac ovako je objasnio odluku:

"Predsjedništvo je na sjednici razmatralo mogućnost da naša reprezentacija napusti Europsko prvenstvo, ali smo jednoglasno zaključili kako ćemo nastaviti natjecanje. Za nas je sporno suđenje na dvije utakmice - u prvoj se radilo o sudačkom kriteriju, a u drugoj je nanesena očita teška šteta našoj reprezentaciji.Obje naše žalbe su odbačene, i to nije nikakvo iznenađenje, ali naravno da smo nakon svega razočarani. Zbog dobrobiti sporta i sportaša, odlučili smo se nastaviti natjecati, ali nećemo stati sa žalbama, prvo EHF-ovom arbitražnom sudu, a potom i Međunarodnom arbitražnom sudu u Lausannei", poručio je Bobinac.

Podsjećamo, Ssovenska delegacija zaprijetila je napuštanjem EP-a nakon što je, po njezinom mišljenju, grubo oštećena u oba svoja prva dva nastupa na EP, u 24-25 porazu od Makedonije te 25-25 remiju protiv Njemačke.

Nakon utakmice protiv Njemačke, koja je okončana kontroverznom odlukom litvanskih sudaca, koji su dosudili sedmerac za Njemačku po isteku vremena, a nakon 10-minutnog pregledavanja snimke, Slovenija je uložila službenu žalbu na suđenje, ali je Europski rukometni savez (EHF) tu žalbu odbio.

RZS je potom najavio žalbu Sportskom arbitražnom sudu (CAS) te civilnom tužbom protiv EHF-a, a razmatrana je i mogućnost napuštanja EP-a

Uoči utakmica 3. kola u skupini C na vrhu je Makedonija s četiri boda, druga Njemačka ima tri, treća Slovenija jedan, a posljednja Crna Gora je bez bodova. Makedonija i Njemačka stoga su već osigurale plasman u drugi krug natjecanja, dok će o trećem putniku u Varaždin Slovenija i Crna Gora odlučivati u međusobnom susretu. Crnoj Gori igra samo pobjeda, dok je Sloveniji dovoljan i neodlučeni ishod.

Rezultati by SofaScore

Linker
16. travanj 2024 14:20