Foto: Ante Cizmic / CROPIX
'AKO LINO KAŽE, TO JE TO...'

ON JE NEUMORAN I NEUHVATLJIV, OBOŽAVA IGRATI U SPLITU, A POSEBNO SE ISTAKNUO JEDNIM POŽRTVOVNIM POTEZOM 'Ako treba, mogu braniti kao Buffon'

IVAN ČUPIĆ Neumoran i neuhvatljiv, a obožava igrati u Splitu
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 16. siječanj 2018. 12:56

Kada vidiš kako je odigrao utakmicu protiv Islanda, ustaneš i dugo, dugo plješćeš. Teško je biti krilo jer sretan si kada ti dođe svaka lopta. A za ostalo se puno teže izboriti, jer nisi ni div, a treba se pohrvati. No, kod Ivana Čupića ta pravila ne vrijede. Protiv Islanda je odigrao čudesnu utakmicu, makar su na kontu ostala, za njega, dva mala gola.

- Ma, nema to veze, važno da smo mi to dobili, da smo bili bolji nego u prvoj utakmici. Malo je psihologije bilo na startu, prvo Srbija, što je uvijek posebnije od neke druge utakmice, pa onda start na kojem trebaš dobiti. Protiv Islanda smo se opustili, ali tek u nastavku utakmice i bilo je bolje pa neka samo tako ostane. Imam dojam da rastemo, a sva ta silna pozitivna energija nas nosi.

Splitska publika vas voli?

- Volim i ja nju. Obožavam igrati ovdje zato što su bučni, razumiju sport i to je užitak koji me vratio na 2009. kada smo ovdje upisali pet pobjeda u prvom krugu SP-a. Nadam se da ćemo i ovaj puta ostati nepobjedivi ovdje. I da, sretan sam što sam se vratio u reprezentaciju, što sam ponovo tu, u mogućnosti doživjeti sve to iz prve ruke.

Protiv Islanda ste se iskazali vratarskom kvalitetom. Sjajna dva-tri leta za loptom. Imate li nogometnog uzora na tom planu?

- Imam, imam. Gigi Buffon moj je favorit, makar je u Juventusu, koji je moj drugi klub iza Reala za koji navijam. A to s bacanjem ispalo je tako. Nisam planirao, ali kad lopta poleti, letiš i ti, nema druge.

Boli li što od letenja?

- Ma, neee.

Dobro, i sad Švedska za kraj?

- Bez obzira na to što su na startu izgubili od Islanda, oni su jako dobra reprezentacija. Imaju odličnu kontru, trebamo cijeniti loptu vrlo dobro i spriječiti Appelgrena da bude dobar kao što je bio protiv Srbije.

Mislite li na gol protiv Švedske?

- A ako Lino kaže na gol, to je to.

Tko zna čime će nas iznenaditi protiv Šveđana. Čupko leti, Zlatko Horvat još nije trebao posebno potezati. Dojam je da su spremni za velike stvari.

- Ma, mi smo OK, nema euforije. Ovo je bio samo početak, ono glavno tek dolazi.

Rezultati by SofaScore

Linker
24. travanj 2024 10:34