REUTERS
BEZ IMALO DIPLOMACIJE

OŠTAR ODGOVOR BIVŠEG IGRAČA ZAGREBA 'Nikad mi se nije sviđala publika ovdje! Očito je da Slovenci navijaju bolje od Zagrepčana! Takvi smo mi Slovenci'

Piše: Edi DžindoObjavljeno: 20. siječanj 2018. 00:07

Jučer je za slovenske rukometaše, stručnjake i ljubitelje rukometa konačno svanuo miran dan bez prevelikog stresa i nervoze. Uvjerljivom pobjedom 28:19 nad nemoćnim i otpisanim Crnogorcima brončana reprezentacija svijeta počinje gledati unaprijed.

Za razliku od lošeg suđenja u utakmicama protiv Makedonije i Njemačke, zbog kojih su Slovenci otišli toliko daleko da je Rukometni savez Slovenije vijećao oko odustajanja s prvenstva, nakon Crne Gore izabranici Veselina Vujovića već u glavama su potpunosti imali današnji susret s Dancima.

Donedavni vratar PPD Zagreba Matevž Skok dao je odmah nakon utakmice s Crnogorcima kompletan plan za drugu fazu natjecanja. Slovenci sa samo jednim bodom nemaju puno za izgubiti.

- Nema više kalkulacija. Samo pobjede nose šansu za polufinale. Sve ili ništa. Mislim da će nas podrška navijača nositi do bolje igre.

Svi suci su ljudi

Kad je već spomenuo navijače, valjalo je iz perspektive jednog od stranih igrača koji je osjetio atmosferu na utakmici PPD Zagreba pitati za mišljenje, pa čak i usporedbu navijača Zagreba ili navijača Slovenije. Odgovor je bio bez diplomacije, navijače hrvatskog prvaka Skok, izgleda, ne pamti u najboljem svjetlu.

- Nikad mi se nije sviđala publika u Areni kad sam igrao za Zagreb, vidi se tko navija bolje. Naših Slovenaca je bilo manje negoli navijača na nekim utakmicama Zagreba, a navijali su puno glasnije od navijača mojeg bivšeg kluba. Takvi smo mi Slovenci. Očekujem da će u Varaždinu biti još više naših navijača, tako da se nadam da ćemo, moram to ponoviti, uz pomoć naših navijača, ali i naše igre biti sve bolji i bolji - “počastio” je zagrebačku publiku bivši vratar PPD-a.

Iako Sloveniji u prva dva dvoboja nikako nisu odgovarali suci, a Skoku u karijeri nikad nisu odgovarali hrvatski navijači, valjalo je saznati upravo od Skoka jesu li nakon pobjede protiv Crne Gore Slovencima odgovarali hrvatski suci Matija Gubica i Boris Milošević.

- Svi suci su ljudi. Bilo je dobro, možda je pomogao i naš dogovor da se nećemo toliko opterećivati suđenjem jer odmah je to i gubitak energije, ali i koncentracije u igri. Uglavnom, suci su dobro obavili svoj posao - pametno tvrdi Skok.

Rijetko kad se igrač momčadi koja je upravo pobijedila s plus devet obrati pozitivno i pohvali suparnika kao da su u najmanju ruku bili ravnopravni. Skok je pošteno i s lijepim pozdravom otpratio Crnogorce s Eura.

Pohvale Crnogorcima

- Kao prvo, Crna Gora je stvarno jaka ekipa. Imaju strašnu vanjsku liniju. Kako god se kretao rezultat naše utakmice, mislim da ovaj sastav Crne Gore, ako malo popravi obranu, ide sve više i više u svjetskom rukometu. Moram nadodati i da im nedostaje Borozan, koji je top igrač i jako dobar prijatelj. To je momčad koja ima budućnost na velikim prvenstvima, mi smo iskoristili jedini njihov problem, baš tu obranu.

Prvi put će danas nastupiti u Varaždinu i to u možda najtežem meču kojeg si mogu zamisliti. Danci već u “domaćem” Varaždinu ulaze u drugu fazu na krilima pobjede nad Španjolcima. Ako izabranici Veselina Vujovića ne žele da im se pripiše epitet “hit reprezentacije s jednog prvenstva”, morat će dati maksimum. Vremena za odmor nema, a svaka utakmica je najvažnija.

Linker
19. travanj 2024 09:20