Foto: Ante Cizmic / CROPIX
'MOGU I BOLJE'

PATIO JE I NIJE MU BILO LAKO, A ONDA JE POSTAO NAJVEĆE IZNENAĐENJE I JUNAK UTAKMICE 'Ništa nije nagovještavalo tako nešto'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 13. siječanj 2018. 11:48

Patio je u Parizu. Nije mu bilo lako. Nevezano za razlog, Luka Stepančić u PSG-u više je ove sezone sjedio na klupi, nego bio u igri. Zbog toga je bilo vrlo upitno u kojem će stanju o uopće doći na pripreme, a i hoće li uopće biti u momčadi za nastup u Splitu. Lino je, podsjetimo, uzeo i Buntića kao osigurač, no, onda ga je Stepančić razoružao odličnom partijom protiv Srbije. Zabio je šest golova iz šest pokušaja i to je ono zbog čega ga najviše trebamo. No, treba reći da je i u obrani svaki od tih šest komada zaradio pristupom, što je veliki plus.

Rasli tijekom utakmice

I Mirko Alilović ga je javno pohvalio.

- Stepančić je igrao odlično, bio je igrač utakmice.

A najveće iznenađenje bilo je da je počeo u startnoj postavi. Samo prije tri tjedna, na početku priprema nije bio baš blizu ovakvog scenarija?

- Iskreno, nisam o tome razmišljao. Ništa nije nagovještavalo tako nešto. Svi smo dobro trenirali, igrali, Marko je tu možda bio u prvom planu, ali Lino je rekao drukčije i ja sam sretan zbog toga. No, opet ću reći ono najbitnije, kao momčad smo dobili ovu utakmicu. Gradili smo pobjedu od prve minute, kada čak nije sve izgledalo savršeno. No, kako je utakmica prolazila, mi smo se dizali i bili sve bolji. Mislim da je naša obrana bila ta koja je sagradila pobjedu. Primili smo 22 gola od protivnika, koji ima vrhunsku kvalitetu, 17 iz igre. To dovoljno govori o svemu.

Iznenadili ste sami sebe.

- Iskreno rečeno, jako sam želio tako nešto, želim dokazati da vrijedim više. Nisam bio sretan u Parizu jer sam dosta presjedio ove sezone i želim pokazati da vrijedim za najvišu razinu. To mi je velik motiv.

Kako sami ocjenjujete svoju igru?

- Napadački je bilo OK, u obrani se može i bolje. Mislim da smo u početku dosta toga dopustili, a to možemo popraviti. Nisam očekivao da ćemo dobiti deset razlike, nije izgledalo tako euforično, a na kraju kada pogledaš semafor...

Vidiš na njemu da je Island pobijedio Švedsku?

- Malo me to iznenadilo, ali Island je odigrao fenomenalnih 20 minuta i napravio veliku razliku, a to je stvar koju može ponavljati ako mu se da prilika. Mi im ne želimo dati takvu priliku, makar, trebat će se jako dobro pripremiti jer se radi o reprezentaciji u kojoj igra nekoliko vrhunskih igrača, ali koja je pokazala da ima igru, kojom je u stanju razbiti favorita.

I zaključno...

- Brine nas ozljeda Duvnjaka, nadamo se da će biti OK, ali kako god, uz podršku ove fenomenalne publike moramo ići dalje. Nadajmo se dobrom i nastavimo s Islandom na način na koji smo počeli - zaključio je junak utakmice Luka Stepančić, kojem je najveća konkurencija bio Manuel Štrlek, no, za Štrleka smo znali...

A sada znamo i za Luku.

Linker
24. travanj 2024 20:50