Foto: Ante Cizmic / CROPIX
'NIJE MOGLO BOLJE ZAPOČETI'

PLENKOVIĆ ČESTITAO RUKOMETAŠIMA, PA PORUČIO 'Velika su očekivanja, sad ćemo svi malo poletjeti, neki zbog rejtinga, neki zbog 10 golova razlike'

Piše: HinaObjavljeno: 13. siječanj 2018. 09:35

Predsjednik vlade Andrej Plenković ocijenio je kako je pobjeda hrvatske rukometne reprezentacije protiv reprezentacije Srbije u Spaladium areni u Splitu s deset golova razlike (32-22) odličan početak za našu reprezentaciju na Europskom rukometnom prvenstvu.

"To je odličan i nije mogao biti bolji početak za hrvatsku reprezentaciju. Čak mi se u drugom poluvremenu činilo da smo se prerano odvojili (rezultatski) pa je djelovalo gotovo kao prijateljska utakmica," rekao je primijer Plenković novinarima nakon utakmice koju je promatrao u Spaladium areni. Čestitao je našim igračima, stručnom vodstvu i treneru na toj pobjedi.

Plenković je istaknuo kako je šteta što se Domagoj Duvnjak ozlijedio, ali vjeruje kako će hrvatska reprezentacija i u utakmicama protiv Švedske i Islanda u grupnoj fazi ovog natjecanja igrati jednako kvalitetno kao i protiv Srbije.

Za atmosferu u Spaladium areni je rekao kako je bila odlična te da smatra kako je pjevanje i navijanje "bilo korektno" i da utakmica protiv reprezentacije Srbije predstavlja lijep sportski uvod u Europsko rukometno prvenstvo kojem je Hrvatska domaćin.

"Velika su očekivanja, sad ćemo svi malo poletjeti, neki zbog rejtinga (Fitchovo podizanje kreditnog rejtinga Hrvatskoj za jedan stupanj), neki zbog 10 golova razlike (pobjede protiv reprezentacije Srbije)," dodao je Plenković.

Na novinarski upit koliko ovakve utakmice kao što je pobjeda rukometne reprezentacije Srbije u ozračju Spaladium arene mogu utjecati na popravljanje opće atmosfere u hrvatskom društvu, Plenković je odgovorio: "Meni se čini puno-ako to može koristiti za rejting vlade, mi ćemo biti zadovoljni."

Linker
24. travanj 2024 18:38