Mirko Alilović
 Vojko Basic / CROPIX / CROPIX
IGRAČ UTAKMICE

POVRATNIK U REPREZENTACIJU RADIO ČUDA PROTIV SRBIJE, ALI NIJE SE SLOŽIO S IZBOROM STRUKE 'Ma, on je za mene najbolji, bio je fantastičan'

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 13. siječanj 2018. 09:01

Hrvatska rukometna reprezentacija otvorila je Europsko prvenstvo koje se održava u našoj zemlji pobjedom protiv Srbije 32-22 u rasprodanoj splitskoj Spaladium Areni.

Nagradu za igrača utakmice primio je Mirko Alilović, no, on je u prvoj rečenici demantirao stručni žiri.

- Stepančić je za mene igrač utakmice, bio je fantastičan. Pogotovo kad se zna da je imao tešku polusezonu u klubu gdje nije puno igrao. Čestitam svima od prvog do posljednjeg igrača. Dobiti Srbiju deset razlike stvarno nije lako. Njih smo se riješili, a to je važno, jer se samo o ovoj utakmici govorilo od izvlačenja u Zagrebu. Čekaju nas dvije teške, ozbiljne reprezentacije. Island je priredio veliko iznenađenje, Švedska ne može ponoviti onako lošu partiju.

Alilović je jedan od onih koji je imao povlasticu igrati u Splitu prije devet godina.

- Osjetio sam ovo prije devet godina, opet u petak. Nešto stvarno nevjerojatno. Hvala navijačima na svemu, na podršci koja je izvanredna, ali i na korektnom navijanju, to je važno naglasiti. Trebat će nam i u sljedeće dvije utakmice jer igramo za prijenos bodova protiv opasnih protivnika. I te kako će nam trebati, neka opet napune dvoranu.

Lino Červar će teško pronaći zamjerke na igru u obrani.

- Primiti 22 gola u današnjem rukometu sasvim je dovoljan dokaz da se igrala fantastična obrana. Zatvorili smo im sve šutove izvana, negdje od 10. minute do sredine drugog poluvremena ništa nam nisu mogli, nisu se usudili šutirati s distance, osim na neke prolaze. Dati 32, primiti 22, čini se kao fantastična partija.

Linker
26. travanj 2024 13:55