Foto: Tomislav Kristo / CROPIX
IZJAVIO ZA RTL

SLOVENSKI IZBORNIK BRANI ČERVARA I NJEGOVU ODLUKU O DUVNJAKU 'Da se nije ozlijedio svi bi rekli da je u pravu, a sada...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 13. siječanj 2018. 15:30

Izbornik slovenske rukometne reprezentacije i bivši trener PPD Zagreba Veselin Vujović za RTL se osvrnuo na igru Hrvatske protiv Srbije na otvaranju Europskog prvenstva i na ozljedu Domagoja Duvnjaka.

Ozljeda lista hrvatskog kapetana sama se nametnula u prvi plan. Vujović smatra da Hrvatska ima kvalitetu i bez njega, ali Duvnjak je Duvnjak.

"Cindrić i Karačić će u svakom slučaju morati povući, ali oni nisu kao Dule, jer teško probijaju fizički jaku i agresivnu obranu. Svi smo pod tim dojmom ozljede Duvnjaka. Pitanje je koliko će dalje pridonositi hrvatskoj ekipi na turniru", rekao je Duvnjak za RTL.

Upitan je Vujović i je li Lino Červar pogriješio u vezi Duvnjaka i njegove minutaže.

"Da se Duvnjak nije ozlijedio svi bi rekli da je u pravu jer mu je dao minutažu koja mu je potrebna za samopouzdanje. Sada kada se ozlijedio svi će reći zašto ga je ostavio u igri kad su već skoro vodili deset razlike.

"Duvnjak nije bio dobro oporavljen. Znao sam da postoji opasnost da na ovom prvenstvu ode dolje po pitanju forme. Jer nakon duge pauze si obično raspoložen, željan, sve ti ide za rukom i onda se dogodi period krize. Nisam mislio da se može ozlijediti, ali Hrvatska je jak sastav, domaćin ima na toj poziciji nekoliko igrača", dodao je Vujović koji je komentirao i utakmicu protiv Srbije i nadolazeće susrete 'Kauboja' protiv Islanda i Švedske.

REUTERS/Vincent Kessler
REUTERS

"Najvažnije je da su Splićani pokazali veličinu, poštovali su sportaše, korektno su se ponijeli prema srpskim rukometašima...a evidentno je da je Hrvatska u ovom trenutku puno jača reprezentacija. Mislim da ih u ove dvije utakmice čeka lakši posao, iako su Island i Švedska jači od Srbije, ali skinuli su pritisak sa sebe", zaključio je slovenski izbornik.

Linker
17. travanj 2024 01:48