Damir Krajac / Cropix / CROPIX
DOŠLO JE DO PROBLEMA

ŠOK SAMO TRI DANA UOČI SPEKTAKLA U METROPOLI! ZAGREB OSTAJE BEZ RUKOMETNOG PRVENSTVA? Tvrtka koja je gradila Arenu prijeti zatvaranjem vrata...

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 09. siječanj 2018. 18:45

Glavni hrvatski grad odredište je, nazovimo je tako, balkanske skupine rukometnog Eura, pojačane s malo germanskog “štiha”. Naime, skupina C Eura u zagrebačkoj Areni od 13. do 17. siječnja okuplja Crnu Goru, Makedoniju, Sloveniju i Njemačku. To je, inače, skupina koja će se u drugoj etapi EP-a iseliti iz Zagreba, odnosno iz koje će se tri najbolje vrste spojiti s trima prvoplasiranim momčadima iz D skupine (Španjolska, Danska, Mađarska i Češka) te preseliti u bivši glavni grad Hrvatske, u Varaždin, i ondje od 19. do 24. siječnja tražiti povratak u metropolu, u borbu za medalje.

Ipak, odigravanje utakmica u Zagrebu moglo bi doći pod znak pitanja obzirom kako se Ingra (tvrtka koja je gradila zagrebačko zadnje) sprema zatvoriti vrata Arene samo tri dana prije početka prvenstva, a razlog su navodno neplaćene najamnine od strane Zagrebačkog holdinga.

Zagreb, 100216.
Arena Zagreb, Laniste.
Utakmica Lige prvaka izmedju PPD Zagreb i francuskog PSG-a.
Na fotografiji: publika.
Foto: Marko Todorov / CROPIX
CROPIX

U Ingri tvrde kako Zagreb već mjesecima zavlači s plaćanjem najamnine, te kako su im ostali dužni oko 1,4 milijuna kuna nakon Svjetskog prvenstva 2009. godine koji im nikada nisu isplaćeni. Prema ugovoru su Grad i vlada preko Holdinga trebali plaćati najamninu, ali iz Ingre tvrde kako to nije nikada ispoštovano.

Kada je riječ o navijačima i prodaji ulaznica, zasad još nema konkretnih informacija osim da je cijeli donji sektor Arene već rasprodan. Najveći se broj gledatelja očekuje iz Slovenije, s tim da su to navijači koji će zbog blizine u Zagreb uglavnom dolaziti samo na utakmicu i onda odlaziti doma. Nijemaca i Makedonaca može se očekivati već u nešto većem broju, posebno već za 1. kolo, koje je na rasporedu u subotu, ali ostaje za vidjeti kako će se razriješiti situacija oko Arene.

Linker
24. travanj 2024 11:54