Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
REAKCIJE MEDIJA I SPORTAŠA

SUSJEDI BIJESNI NAKON JOŠ JEDNE ŠOKANTNE UTAKMICE: NE MOGU SE POMIRITI S ONIM ŠTO SE DOGODILO! 'Kako vas nije sram! Sve se vraća, sve se plaća'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. siječanj 2018. 12:07

Utakmica 2. kola skupine C na Europskom rukometnom prvenstvu između Slovenije i Njemačke bila je u najmanju ruku kontroverzna.

Naime, nakon što je Paul Drux 10-ak sekundi prije kraja poravnao na 24-24 u napadu u kojem je Njemačka igrala bez vratara, Slovenija je izvela "brzi centar" te je Blaž Janc pogodio za 25-24. Iako se činilo kako je taj pogodak postignut u posljednjoj sekundi, Nijemci su izvršili snažan pritisak na litvanske suce koji su nakon 10-ak minuta pregledavanja snimke ustanovili kako je na semaforu ipak ostalo nešto vremena, a da se Blagotinšek nije nalazio na potrebna tri metra udaljenosti od njemačkog igrača koji je želio izvesti loptu s centra.

Takva opstrukcija kažnjava se izravnim crvenim kartonom i sedmercem za suparnika, a Tobias Reichmann je uspješno izveo taj sedmerac za konačnih 25-25.

Nakon ovakvog raspleta utakmice, slovenska reprezentacija odlučila je uložiti žalbu na suđenje.

Završilo je 25:25, iako se u prvi mah činilo da je Slovenija pobijedila. Dan nakon utakmice slovenski mediji kritiziraju odluku litavskih arbitara.

'Slovencima remi protiv Njemačke nakon sudačke burleske', naslov je koji krasi naslovnicu Dnevnika.

"Posljednju riječ u susretu imali su suci koji su nakon duge analize posljednje akcije pokazali Blagotinšeku crveni karton i nagradio Nijemce sa sedam metara. Nijemci su poklon prihvatili i zabili za 25:25", stoji u tekstu.

Drugi slovenski dnevni list Večer u tekstu pod naslovom 'U zadnjoj sekundi ostali bez pobjede'.

Slovensko Delo pak piše "Nakon nove sudačke burleske Slovenci do boda".

"Nakon 60 minuta naši momci su pobijedili, ali nakon duge sudačke analize donesena je odluka o isključenju Blagotinšeka i sedmercu za Nijemce. Dojam je da su trupe Veselina Vujovića imale jako pristrano suđenje", stoji u tekstu.

Oglasio se i sjajni slovenski košarkaš Luka Dončić. Zvijezda Real Madrida je putem Twittera jasno poručila: 'Sramota', a u tweetanju mu se pridružio i reprezentativni kolega Klemen Prepelič.

- Sramota! Vi ste šampioni! Glave gore! Sve se vraća, sve se plaća – osvetnički je bio nastrojen bek francuskog Levalloisa.

Njegovo mišljenje dijeli i slovenski hokejaš Gašper Kopitar, brat slavnijeg NHL-ovca Anžea Kopitara.

'Sramota. Kako vas nije sram', napisao je član ECHL momčadi Manchester Monarchsa.

Rezultati by SofaScore

Linker
16. travanj 2024 12:55