Foto: Vladimir Dugandzic / CROPIX
NIMALO NEVAŽAN DETALJ

ŠVEĐANI I DALJE ODLUČUJU O NAŠOJ SUDBINI, A PROTIV HRVATSKE SU IMALI DODATNI 'STIMULANS' ZBOG - SRBIJE 'To nam je bio ekstra motiv'

IZ ŠVEDSKE SVLAČIONICE Pobjeda protiv Hrvatske donijela je euforiju u redove tradicionalno hladnih Skandinavaca
Piše: Dražen KuzmanićObjavljeno: 17. siječanj 2018. 16:14

Iznimno sretni i zadovoljni bili su švedski igrači nakon pobjede u Splitu. S novinarima iz Švedske su tukli “petice” i bili jako razgovorljivi.

Prvo Jerry Tollbring...

- Igrali smo jako dobro, pogotovo u obrani, naš vratar Palicka bio je na razini, a imali smo i dosta kontranapada koje smo iskoristili. Nismo očekivali da ćemo u Zagreb prenijeti četiri boda, posebice nakon što smo izgubili prvu utakmicu protiv Islanda, za koju smo se nadali da ćemo je lako dobiti. Poslije tog prvoga poluvremena protiv Islanda igrali smo sve bolje i bolje i ostvarili na kraju dvije pobjede. Sad imamo četiri boda i treba nam jedna ili dvije pobjede da bismo bili u polufinalu.

Možete li se boriti s Francuskom i Norveškom, koji zvuče kao najopasniji protivnici koji u pred vama?

- Nadam se da možemo, siguran sam da Norvešku možemo pobijediti, a Francuska je uvijek Francuska, s njima će biti jako teško - rekao je Tollbring, koji je Hrvatskoj postigao tri pogotka.

Simon Jeppson, jedan od onih koji je stvarao dosta problema hrvatskim vratarima i obrani udarcima iz daljine, u pobjedu je ugradio pet pogodaka.

- Ne možemo biti sretniji nego što smo sada. Igrali smo fantastičan rukomet, obrana i napad bili su odlični, vratari su bili gotovo savršeni. Zaista se nismo nadali da će biti ovako nakon što smo izgubili prvu utakmicu, a sada putujemo u Zagreb s četiri boda. Osjećaj je fenomenalan i zaista smo presretni zbog ovoga uspjeha - poručio je Jeppson.

Za Šveđane je pobjeda Srbije značila da mogu u Zagreb s maksimalnim brojem bodova.

- To nam je bio ekstra motiv. Činjenica da smo odigrali na ovakvoj razini čini me optimistom za nastavak prvenstva. Trebamo nastaviti ovako, analizirati protivnike, čekaju nas jako dobre reprezentacije. Idemo korak po korak, nadam se da možemo tako doći do polufinala. I ja sam se osjećao dobro, postigao sam dosta pogodaka, dosta toga mi je ulazilo. Jako mi je drago što sam pomogao momčadi s nekoliko lakih pogodaka u teškim situacijama. No, ovo je momčadska pobjeda - zaključio je Jeppson.

Niclas Ekberg postigao je četiri pogotka u pobjedi nad Hrvatskom usred Spaladium Arene...

- Ključ pobjede je što smo se držali svog plana igre i proveli ga sto posto na terenu. Izdržali smo pritisak Hrvatske i domaćih navijača u prvih deset minuta, a nekoliko lakih kontranapada podignulo nam je samopouzdanje. Na to smo nadogradili dobru igru i postigli veliki broj golova, a Palicka nas je na vratima spasio nekoliko puta. U drugom dijelu bilo je puno golova, nisu obrane bile na razini. Pobjeda Srbije nas je dodatno motivirala, ali morali smo misliti na svoju igru i izdržati pritisak publike. Bili smo odlično pripremljeni. Mogu reći da je ovo najbolja utakmica Švedske otkad ja igram. Nadam se da možemo prezentirati ovakvu igru i dalje, imamo dobre šanse, no, protivnici u strašni. Norveška i Francuska su igrale finale SP-a, ali mi ćemo igrati svoju igru - rekao je Ekberg.

Rezultati by SofaScore

Linker
25. travanj 2024 04:04