Veselin Vujović
 Veselin Vujović / REUTERS/Vincent Kessler
INFORMACIJE IZ PRVE RUKE

TEMPERAMENTNI IZBORNIK SLOVENIJE OTKRIO GLAVNI PROBLEM SRBIJE PA UPOZORIO KAUBOJE 'Srbija ako joj se otvori, može dobiti svakoga, pa i Hrvatsku...'

VESELIN VUJOVIĆ Izbornik Slovenije nakon dvije pobjede protiv Srbije u pripremama neposredno prije početka Eura u Hrvatskoj
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 12. siječanj 2018. 15:08

Makar je Veselin Vujović tip koji nikad ne plače, nakon druge prijateljske utakmice i druge pobjede nad Srbijom bio je očajan usprkos plus 8 (33:25).

- Što reći? Niko Medved, koji mi je bio vrlo važan u rotaciji, ozlijedio je rame i ne može igrati na Euru. A to je samo jedan detalj u nizu. Nemam Doleneca, ni Gabera, a to je kao da Hrvatskoj uzmete Duvnjaka i Vorija. Stvarno ne znam što smo se Bogu zamjerili i što sad uopće učiniti. Staviti malog Verdineka, koji uopće nije bio u pripremama? Pitanje je što tu uopće možeš dobiti. A prvu utakmicu igramo s Makedonijom koja je u transu, očekivanja su velika... Nikako nisam raspoložen.

Ni Srbija vas nije oraspoložila, dvije sigurne pobjede?

- Ma, ne, prvo, to su prijateljske utakmice, a drugo, u drugoj su igrali bez šest-sedam najvažnijih igrača pa nije prepametno donositi neke zaključke.

I kako vam izgleda Srbija?

- Mislim da imaju jako puno problema, da su definitivno igrali previše utakmica u pripremnom razdoblju. Moj je dojam da bi bilo bolje da su trenirali jer je to sastav kojem treba više zajedničkog rada da bi iskazao potencijal, koji je nesumnjivo velik. Ovako, ispalo je da su igrali dvije utakmice u nizu sa samo danom odmora prije starta i, iskreno, ne znam kako će se to odraziti na momčad, iako su se u drugom nastupu protiv nas čuvali za Hrvatsku.

Jedna kratka analiza obrane?

- Sigurno je da im nedostaje Ilija Abutović, da je to teško nadoknaditi. Mislim da će igrati 5-1 s Marsenićem i Beljanskim iza te s Nenadićem ili Markovićem kao prednjima. To je realnost jer za uigrati nešto više jednostavno nisu imali vremena.

A napadački?

- Tu imaju priličan problem. Ključ je u činjenici da se radi o strašnoj individualnoj kvaliteti, koja, ako joj se utakmica otvori kako želi, može pobijediti svakoga. No, problem je ako ne krene, ako pritisak naraste jer onda mogu puknuti iz jednostavnog razloga što nisu imali vremena uigrati puno stvari i postaviti detalje uoči Eura. Znate, kada uletiš u stroj dobro organiziranoj selekciji, to može izgledati loše. A osim toga, danas je nemoguće tražiti rezultat u svih osam utakmica koje nosi Euro isključivo na individualnu kvalitetu.

2016 Rio Olympics - Handball - Preliminary - Men's Preliminary Group B Slovenia v Germany - Future Arena - Rio de Janeiro, Brazil - 13/08/2016. Slovenia's coach Veselin Vujovic reacts. REUTERS/Damir Sagolj FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS.
REUTERS/Damir Sagolj
Veselin Vujović

Što predviđate?

- Da će finale Srbije za prolaz u skupini, bez obzira na želju da se nadigrava s Hrvatskom, biti utakmica protiv Islanda.

Što kaže vaš prijatelj Cvetković?

- Nije mu lako, ali smiren je, on je uvijek takav. Naravno da se teško mitri s nekim stvarima jer je sam igrao na visokoj razini nekad, no, to je tako. Kažem, Srbija protiv Hrvatske nikako nije favorit, ali je reprezentacija koja na individualnu kvalitetu, ako joj se otvori, može dobiti svakoga. Pa i Hrvatsku.

Kako vam se čini Hrvatska?

- Dosta su radili, Červar je izabrao sigurnu varijantu. E, sad, ako bude dobro, bit će super, ako ne... To je u našem poslu uvijek tako.

Koje su vaše ambicije?

- Ne znam što bih rekao nakon ovih pehova koji su nas zadesili, no, nećemo se predati. Bit ćemo mi OK.

A favoriti?

- Francuzi uvijek i Hrvatska domaćin u prvom planu. Ostali? Netko će iznenaditi - zaključio je Vujović.

Linker
21. travanj 2024 13:24