REUTERS
I DALJE OŠTAR

VUJOVIĆ SE I DALJE NE MOŽE POMIRITI SA SUĐENJEM 'Dobro da je sve ovako završilo, pa da Europa vidi kakvi su kriteriji za nas, a kakvi za ostale'

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 24. siječanj 2018. 20:15

Slovenija je na Euro u Hrvatsku stigla kao treća na svijetu, jasno je da se od nje puno očekivalo, no imali su i dosta problema s ozljedama (Gaber, Dolenec, Henigman). Na kraju su ostali bez polufinala, presudio im je remi sa Češkom, iako su i prije toga izgubili neke važne bodove. Neodlučenim rezultatom iz igre za završnicu ispali su i Česi.

- Možda nisam objektivan, pravi sud bit će ono što će o našoj igri reći ljudi iz drugih reprezentacija i oni koji se bave tim temama. Mislim da smo se mi ipak dobro predstavili u situaciji u kakvoj smo bili. Od nekih igrača sam očekivao više, ali i njih treba razumjeti jer su mladi, debitanti, po prvi put na velikoj sceni. Nije to baš tako lako, stegne se ruka i teško se izvaditi kad se uđe u psihičku krizu – komentirao je slovenski izbornik Veselin Vujović.

Zagreb, 170118.
Arena Zagreb.
Utakmica 3. kola skupine C rukometnog Europskog prvenstva,
Crna Gora - Slovenija.
Na fotografiji: Veselin Vujovic.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Na ovom prvenstvu imao je puno prigovora na suce, i ovaj je put s njima razgovarao par minuta nakon završetka susreta.

- Mislim da smo mi ipak na neki način dobili na rejtingu. Možda je to zato što smo se svađali s EHF-om, ili je Vujović davao neke izjave. Ipak, mislim da je to ipak zato što smo uspjeli dobiti jednu Španjolsku, a ja računam da smo dobili i Njemačku bez obzira na ono na kraju. Odigrali smo jednu sasvim dobru utakmicu protiv olimpijskog pobjednika Danske, a sve te reprezentacije su bile u kompletnim sastavima.

Češka?

- Podcijenili smo ih, to je ipak jedna ozbiljna momčad. Ali, bili smo istrošeni nakon svega. Dobro je da je sve ovako završilo, pa da cijela Europa vidi kakvi su kriteriji za nas, a kakvi za ostale

Najavio je i neke poteze u budućnosti.

- Na sljedećim okupljanjima dat ćemo priliku mlađim igračima jer na nekim pozicijama moramo tražiti nova rješenja.

Linker
08. svibanj 2024 10:52