REUTERS/Antonio Bronic
'HVALA VIDEO-TEHNOLOGIJO'

ZA RAZLIKU OD SLOVENACA, NIJEMCI SU BILI UPOZNATI S 'MISTERIOZNIM' PRAVILOM Njemački reprezentativac pošteno priznao: 'Ovako nešto još nisam doživio'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. siječanj 2018. 19:22

Za razliku od Slovenaca, Nijemci su bili upoznati s pravilom koje im je u konačnici donijelo remi protiv Slovenije (25:25) u 2. kolu skupine C Europskog rukometnog prvenstva u Hrvatskoj.

"Znao sam za to pravilo. Zato sam ga i pokušao sugerirati sucima", komentirao je nakon susreta vratar Berlina Silvio Heinevetter.

Popularni njemački tabloid Sport Bild u prvi je plan tako stavio fotografiju litavskih sudaca kako pregledavaju usporenu video-snimku.

"Videosnimka je našoj reprezentaciji omogućila remi. Hvala video-tehnologijo", vrišti na naslovnici Bilda.

Podsjećamo, nakon što je Paul Drux 10-ak sekundi prije kraja poravnao na 24-24 u napadu u kojem je Njemačka igrala bez vratara, Slovenija je izvela "brzi centar" te je Blaž Janc pogodio za 25-24. Iako se činilo kako je taj pogodak postignut u posljednjoj sekundi, Nijemci su izvršili snažan pritisak na litvanske suce koji su nakon 10-ak minuta pregledavanja snimke ustanovili kako je na semaforu ipak ostalo nešto vremena, a da se Blagotinšek nije nalazio na potrebna tri metra udaljenosti od njemačkog igrača koji je želio izvesti loptu s centra. Takva opstrukcija kažnjava se izravnim crvenim kartonom i sedmercem za suparnika, Nijemci su za to pravilo, za razliku od Slovenaca, očito znali.

Ipak, možda je cjelokupnu situaciju najbolje sumirao Kai Häfner, desni vanjski Hannovera.

"Rukomet igram jako dugo, ali ovako nešto još nisam doživio".

Rezultati by SofaScore

Linker
25. travanj 2024 16:53