Mirko Alilović
 Vojko Basic / CROPIX / CROPIX
STANIMO MALO NA LOPTU

ZAŠTO TOLIKO KRITIKA? 'Alilović bi bolje reagirao kao drugi, a ne prvi vratar! Kritike? Pa mi smo kritizirali i Ivicu Kostelića kad bi završio drugi'

Piše: Renata BeluhanObjavljeno: 22. siječanj 2018. 13:01

Mario Kelentrić, nekad naš reprezentativni vratar, a sad trener vratara i osoba od najvećeg povjerenja Ivana Stevanovića, progovorio je u intervjuu za Sportske novosti i o kritikama na račun naših golmana.

Jesmo li generalno prekritični prema našim vratarima? OK, niti jedan od njih nije zvijezda i klasa tipa Omeyera, ali ponekad ih tretiramo kao da su obične “letve” na golu.

- Svi su se oni dokazali u svojim klubovima i u reprezentaciji. U trenutačnoj situaciji da sam ja trener, stavio bih od početka Stevanovića kao prvog vratara, a Alilovića kao osigurač i tako bih ga pripremio i razgovarao s njim da skinem opterećenje s njega. Veliko breme stavljeno je na Alilovića, to je njemu velik pritisak i potone. I ne bih to tako napravio zato što je Stivi bolji ili Mirko ne valja, nego zato što bi na taj način bolje funkcionirali kao tandem jer je Alilović jako opterećen svim tim očekivanjima, kritikama, uostalom, i otišao je zbog toga iz reprezentacije. Siguran sam da bi bolje reagirao kad bi mu se prezentiralo, “turnir je dug i trebaš nam, trebate nam obojica”.

A pretjerane kritike?

- Ma, mi smo kritizirali i Ivicu Kostelića kad bi završio drugi, a ne prvi. U rukometu je isti slučaj, srebra i bronce nisu bile uspjeh, nego samo zlata. Oni su kvalitetni i treba samo vjerovati u njih, a ja vjerujem da će i Mirko do kraja Eura odigrati svoju ulogu jer on to i zaslužuje i da će obraniti neke lopte koje će biti za medalju.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 12:59