REUTERS/Annegret Hilse
NE VOLE GUBITI

BRAĆA KARABATIĆ NAJAVILA UTAKMICU PROTIV KAUBOJA Francuzi osigurali prvo mjesto, ali nema opuštanja: 'Ne znam kako će Hrvatska riješiti taj problem'

BRAĆA KARABATIĆ Francuska je osigurala polufinale, ali želi izbjeći Dansku u polufinalu, pa će protiv Hrvatske tražiti pobjedu za prvo mjesto u skupini
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 23. siječanj 2019. 17:28

Francuzi su mirni, imaju polufinale. No, nisu oni tim koji voli gubiti čak ni prijateljske utakmice, a kamoli ove na SP-u. Nikola Karabatić se čudnovato pojavio bez dana zajedničkih priprema s reprezentacijom, no očito je to bio plan. Jer, lider je ovom sastavu došao kao as na desetku, tim više jer su ostali bez Cedrica Sorhainda bez kojega je obranu dosad bilo teško zamisliti.

Čekate Hrvatsku, a imate osigurano polufinale?

- Nije nam svejedno, ne smijemo biti loši jer ne smijemo loši ući u polufinale - kaže Nikola Karabatić.

Kako vam djeluje Hrvatska ovdje u Njemačkoj?

- Hrvatska dobro igra na ovom SP-u. Iznenadio nas je jedino poraz od Brazila. Ne znam što se dogodilo. Cindrićeva ozljeda je velik problem, odličan je igrač, jako dobro se slaže s Duvnjakom koji je morao odigrati cijelu utakmicu protiv Njemačke. To nije lako, posebno ne u ovoj fazi turnira. Ne znam kako će Hrvatska s tim, kako će riješiti problem umora. Mi smo ga riješili rotacijom, rotirali smo 18 igrača na turniru i mislim da je to naša velika prednost.

Na što obraćate pažnju u pripremi za Hrvatsku?

- Hrvatska je igrala 7 na 6 dosta, pa 3-2-1, 6-0, a to je jako komplicirano kad se treba pripremiti. Bit će dug trening prije utakmice.

Luka Karabatić na prošlom se SP-u mučio s ozljedom, sada je ponovno u reprezentaciji i kaže:

- Ne možemo se opustiti jer kad ispadneš iz ritma, može biti problem. Samo si možemo napraviti nešto što nam ne treba. Idemo sa 100 posto, znamo motiv, a znamo i kako je Hrvatskoj. Malo sam ih gledao na ovom SP-u, protiv Španjolske i Njemačke. Brazil nisam vidio, ali me iznenadilo, nisam vjerovao. Mislio sam da se to ne može dogoditi.

Gdje je opasna Hrvatska?

- U igri sedam na šest su opasni, trener voli mijenjati taktike. Nismo imali takvog protivnika od starta prvenstva. Nije to loše za pripremu polufinala. Loše je da smo odigrali sedam utakmica u devet dana, a to je nemoguće, i čudno je da nemamo ozljeda. Jedini logični razlog je što igramo svi.

Neka bolji pobijedi, pa makar to bila i Hrvatska.

- Tako je, tako je... - sa smiješkom je odgovorio veliki ljubitelj Hrvatske Luka.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 13:18