IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Main Round Group 1 - Brazil v Croatia - Lanxess Arena, Cologne, Germany - January 20, 2019 Brazil coach Washington Silva gesturers during the match REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

SP 2019.

BRAZILSKI IZBORNIK VRLO EMOTIVNO DOŽIVIO POBJEDU PROTIV HRVATSKE, OGLASIO SE I ČOVJEK KOJI JE NAPUNIO MREŽU KAUBOJA 'Pobijedili smo velesilu'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 20.01.2019. u 22:50

 • Hrvatski su rukometni reprezentativci senzacionalno izgubili od reprezentacije Brazila 29:26. Rezultat ne govori dovoljno o lošoj igri naših igrača, poraz je mogao biti i veći da Kauboji nisu smanjili zaostatak u samoj završnici susreta.

  No, za potpuni preokret nije bilo ni vremena ni koncentracije. Razlika je bila prevelika, a posebno u oči upada podatak da su Brazilci postigli čak osam pogodaka na naš prazan gol u trenucima kada smo igrali 'sedam na šest' s vratarom na klupi. Može se reći da su brazilski reprezentativci u potpunosti iskoristili sve slabosti hrvatskih rukometaša i zasluženo uzeli pobjedu.

  Brazilski izbornik Washington Silva vrlo je emotivno doživio pobjedu protiv Hrvatske.

  "Moja momčad je danas bila senzacionalna, a pogotovo u obrani. Pobijedili smo rukometnu velesilu. A sada moram nazvati majku i reći joj da smo pobijedili kao poklon na njen 88. rođendan".

  Haniel Langaro (9 golova) koji nas je propisno izbušio kaže:

  "Pobijedili smo jednu veliku reprezentaciju. Nakon prolaska u drugi krug to je novi veliki korak za nas. Igramo dobar rukomet, mislim da smo nadigrali protivnika danas i jako sam ponosan zbog toga".

  Kauboje sada čekaju dvije zahtjevne utakmice. Prva je protiv domaćina Nijemaca u ponedjeljak u 20:30 h, a u srijedu se za eventualno polufinale borimo protiv starih rivala - Francuza. Dvoboj je na rasporedu u 18:00 h.

  Iz drugih medija