Jörg Schüler/Getty Images
'SEDAM DOBRIH I JEDNA LOŠA'

ČERVAR NAKON OKRŠAJA S MEDIJIMA POSLAO I PORUKU IHF-U 'Ne bojim se ja. Ići ću ako treba i do Strasbourga i MOO-a kako bih dokazao da sam bio u pravu!'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 23. siječanj 2019. 22:57

Lino Červar bio je i nasmiješen i ljut. Neke stvari iz medija su ga ražestile, no to je već tradicija. Najbitnije je ipak da je on sa svojom momčadi napravio posao.

- Pobijedili smo, osigurali plasman u olimpijske kvalifikacije. To je pobjeda za sve one koji su nas podržavali. Mislim da smo odigrali veliku utakmicu, da u tako kratko vrijeme nakon dva bolna poraza nije lako. No, dečki za pristup zaslužuju kapu dolje. I zadnji atom snage su uložili da bismo uspjeli. Utakmica je bila vrlo čvrsta. Pokazali smo zajedništvo, skromnost. Na drugoj strani je bio svjetski prvak, to treba respektirati. Mi se s njima nadigravati ne možemo, ali smo silnim entuzijazmom u obrani uspjeli usmjeriti utakmicu.

Je li vam sad žao da nismo u polufinalu?

- Naravno… Izgubili smo od Brazila, nismo bili 100 posto. Svi smo ljudi. Sedam dobrih i jedna loša utakmica, ne mogu zamjeriti ništa. A mislim da nitko ne može dati zamjerke ni momčadi na silnom uloženom trudu.

Ganja li vas IHF, traži li iskaz nakon one presice?

- Zasad nitko ništa, ali ne bojim se ja. Dat ću im sve, ići ako treba i do Strasbourga i do MOO-a kako bih dokazao da sam bio u pravu. Govorim argumentima. I ponavljam, nije smak svijeta izgubiti pošteno, ali onako kako smo mi izgubili to nema smisla.

Idete u Herning sada.

- Da, imamo u subotu utakmicu za 5. mjesto, a želimo zaključiti turnir pobjedom.

Veliko finale u nedjelju u 17.30

Svjetsko rukometno prvenstvo je pri kraju, a sada slijedi ono najslađe - utakmice za medalje na rasporedu su u nedjelju. Od 14.30 će Francuska i Njemačka igrati za broncu, dok će Danska i Norveška od 17.30 sati igrati finale.

Završnica:

25. siječnja u 17.30 Danska - Francuska 38:30

u 20.30 Njemačka - Norveška 25:31

26. siječnja - 17.30, Španjolska - Egipat 36:31

26. siječnja - 20.30 Hrvatska - Švedska 34:28

27. siječnja - 14.30 utakmica za 3. mjesto (Herning)

27. siječnja - FINALE u 17.30 (Herning)

Linker
19. travanj 2024 02:44