IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group A - France v Serbia - Mercedes-Benz Arena, Berlin, Germany - January 12, 2019 France's Michael Guigou in action REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS/Annegret Hilse

'MALO FINALE'

DANSKI VLAK PREGAZIO NEMOĆNE SVJETSKE PRVAKE, FRANCUZI NEUTJEŠNI NAKON PORAZA 'Razočarani smo, odigrali smo najbolje što znamo, bili su nemilosrdni'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 25.01.2019. u 21:04

 • Danci su u prvoj polufinalnoj utakmici SP-a u rukometu deklasirali aktualne svjetske prvake Francuze 38:30. Hansen i društvo dominirali su tijekom cijele utakmice, a posebno su briljirali u prvome poluvremenu kada su praktički riješili susret.

  IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Semi Final - Denmark v France - Barclaycard Arena, Hamburg, Germany - January 25, 2019 Denmark's Mikkel Hansen reacts during the match REUTERS/Fabian Bimmer
  REUTERS/Fabian Bimmer
   

  Predvođeni sjajnim Mikkelom Hansenom koji je zabio čak 12 golova na odmor su otišli s velikih 21:15. Rukometni veteran Michaël Guigou priznao je da su Danci bili superiorni u svakom segmentu polufinala:

  "Nastojali smo neutralizirati njihove napade na nekoliko načina, pokušali smo s brojnim rješenjima, no Danci su nemilosrdno koristili sve naše rupe u obrani. Njihov je vratar izvrsno reagirao u nekoliko ključnih trenutaka te onemugućio sve naše planove. Razočarani smo jer smo dali sve od sebe i odigrali najbolje što znamo. Igrali smo perfektnu obranu tijekom cijeloga prvenstva sve do večeras kada smo napravili nekoliko manjih, ali krucijalnih pogrešaka. Sada nam preostaje samo da se koncentriramo na 'malo finale'.", izjavio je legendarni lijevi krilni francuske reprezentacije.

  - Ne znam što bih rekao, zaista sam dirnut u ovom trenutku. Iza nas je nekoliko teških tjedana, i puno izazova. Jutros nisam znao hoće li Magnus Landin i Molgaard moći igrati, žalili su se na ozljede, ali sam vrlo ponosan načinom na koji su odigrali - rekao je danski izbornik Nikolaj Jacobsen.

  - Nismo bili na potrebnoj razini, bio je to naš slab dan. Ovo su mladi momci, ne smijemo ih previše osuđivati - pomirljivo je kazao francuski izbornik Didier Dinart.

   

  Utakmica za brončanu medalju igra se u nedjelju u 14:30 h, a finale je na rasporedu u 17:30 h.

  Veliko finale u nedjelju u 17.30

  Svjetsko rukometno prvenstvo je pri kraju, a sada slijedi ono najslađe - utakmice za medalje na rasporedu su u nedjelju. Od 14.30 će Francuska i Njemačka igrati za broncu, dok će Danska i Norveška od 17.30 sati igrati finale.

    

  Završnica:

  25. siječnja u 17.30 Danska - Francuska 38:30

                     u 20.30 Njemačka - Norveška 25:31

  26. siječnja - 17.30, Španjolska - Egipat 36:31

  26. siječnja - 20.30 Hrvatska - Švedska 34:28

  27. siječnja - 14.30 utakmica za 3. mjesto (Herning)

  27. siječnja - FINALE u 17.30 (Herning)

  Iz drugih medija