IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Main Round Group 1 - Croatia v Germany - Lanxess Arena, Cologne, Germany - January 21, 2019 Croatia's Igor Karacic in action with Germany's Paul Drux REUTERS/Wolfgang Rattay - RC1DFF4A06E0
REUTERS/Wolfgang Rattay

UVIJEK ISTA PRIČA

EVO KAKO SU IZ SVJETSKE RUKOMETNE FEDERACIJE ODGOVORILI HRVATSKOJ Oprali ruke i poslali indirektnu poruku - 'nije bilo krađe u utakmici s Njemačkom'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 27.01.2019. u 08:22

 • IHF-ov odgovor Hrvatskoj, Gjedingu i Hansenu utakmica za 7. mjesto

  Danski suci Martin Gjeding i Mads Hansen sudili su utakmicu za 7. mjesto na SP-u i tako iznenadili i danske rukometne stručnjake koji su očekivali da danski sudački par nakon svega što se dogodilo u utakmici Hrvatske i Njemačke više neće biti nominiran tijekom prvenstva.

  Danci su, doduše, odmah stali na stranu svojih sudaca, ali su očekivali da zbog drame koja se dogodila IHF više neće nominirati danski par, inače proglašen najboljim svjetskim parom 2017. godine.

    

  Gjeding i Hansen nisu doduše dobili meč za 3. mjesto, koji bi najvjerojatnije sudili s obzirom na svoj rejting da se nije dogodilo to što se dogodilo (finale nisu mogli budući da je Danska u njemu), ali nisu dobili ni potpuno nevažnu utakmicu budući da je bila riječ o susretu koji je odlučivao posljednjeg putnika u olimpijske kvalifikacije s ovog SP-a.

  No, važnije od toga koji su susret dobili je poruka koja je samim činom njihove nominacije poslana iz IHF-a koji se očito ne slaže s kvalifikacijama iz naše reprezentacije kako je njihovo suđenje bila “krađa na račun Nijemaca”.

  Iz drugih medija