Stepančić
 REUTERS/Andreas Gebert / REUTERS
2. KOLO SVJETSKOG PRVENSTVA

FOTO: HRVATSKA SIGURNO DO DRUGE POBJEDE! JAPANCI NISU IMALI ODGOVOR ZA KAUBOJE Duvnjak i društvo furiozno otvorili utakmicu i do kraja odradili posao

Hrvatski su rukometaši u drugoj utakmici skupine B uvjerljivo nadigrali Japance rezultatom 35:27. Zlatko Horvat postigao je osam pogodaka i proglašen je igračem susreta, a čuda su na golu radili Marin Šego i Ivan Stevanović. U ponedjeljak će hrvatski rukometaši igrati mnogo zahtjevniju utakmicu protiv Makedonaca koje predvodi legendarni Kiril Lazarov.
Piše: Predrag ŽukinaObjavljeno: 13. siječanj 2019. 13:48

HRVATSKA - JAPAN 35-27 (18-13)

HRVATSKA: Šego, Stevanović; Duvnjak 3, Stepančić 5, Vida, Horvat 8 (1), Karačić 4, Blažević, Štrlek 4 (-), Musa 1, Cindrić, Mandić 4, Kozina, Vranković 2, Šipić 1, Bičanić 3

JAPAN: Kai, Kubo; Miyazaki, Kasahara 1, Baig, Narita 1, Tokuda 6 (3), Watanabe 3, Doi 3, Shida 2, Motoki 1, Tamakawa 1, Okamoto 1, Yoshino 3, Agaire 3, Kadoyama 1

Sedmerci: Hrvatska 6 (4), Japan 4 (3)

Isključenja: Hrvatska - 4 minute, Japan - 4 minute

Uzalud Japancima mentalitet "kamikaza", uzalud im samurajski "bušido kodeks", uzalud im je na klupi proslavljeni islandski trener Dagur Sigurdsson, uzaludno im je bilo sve protiv raspoložene Hrvatske. Druga utakmica, druga pobjeda, ovaj je put nakon Islanda išlo puno lakše i Červarovi su izabranici slavili s visokih 35-27.

"Džaba vam novci, moji sinovci, ja ipak igram malo bolje", najbolje je parafrazirati pjesnika. Uzalud je Japancima zaista bilo sve.

Krenulo je baš onako kako bi poželjeli najokorjeliji optimisti, s visokih 6-1 nakon po dva pogotka Štrleka i Horvata te jednog Stepančića i Vrankovića. Japanski je izbornik brzo bio primoran pozvati prvi time-out da spriječi katastrofu u startu jer su se naša udarna krila rastrčala terenom, pogoci su padali iz svih pozicija.

Červar je odmah na početku u igru uveo Vrankovića, u obrani je postavio Alena Blaževića, ubrzo je priliku dobio i Karačić. Polovicom prvoga dijela priliku za zasluženi odmor dobio je i Domagoj Duvnjak, jedan od onih koje najviše treba "maziti i paziti" da bi što jači i odmorniji dočekao ključne utakmice. Luka Cindrić opravdano nije niti ulazio u igru, brzo su se uključili i Bičanić te Vida. Sve se odvijalo zaista onako kako je Červar zamislio u najoptimističnijim predviđanjima, Sigurdsson je nakon 20-ak minuta ponovno morao zvati pauzu da posloži konce igre koja mu se raspadala.

Prštalo je sa svih strana, Horvat je do kraja prvoga poluvremena sakupio šest pogodaka, iako je opet zapucao jedan sedmerac, Stepančić je opet "lupao" izvana, a odlični Marin Šego još jednom potvrdio da ga se trebaju pribojavati i oni najbolji jer igra u životnoj formi. Brzo je u igru umjesto Muse ušao i Marin Šipić. Nije da je Japan neko posebno mjerilo vrijednosti, no još se jednom potvrdilo da imamo momčad koja ima širinu te da se bez straha možemo osloniti baš na svakog igrača u zapisniku. Uoči sljedeće utakmice protiv Makedonije, koja je na rasporedu samo nešto više od 24 sata nakon Japana, šire se optimistične vibracije, teško je i zamisliti da se u prvom krugu može dogoditi nešto loše. Zasad sve funkcionira i ide u skladu s planovima i željama. Bili bismo bezobrazni kada bismo najavili pet pobjeda u prvom krugu, zaključno sa Španjolskom, no gotovo da smo u to uvjereni.

Do kraja prvog poluvremena ostvareno je lijepih pet razlike, uz igru koja je garantirala da će se sve do kraja odviti u najboljim manirima. Netko je rekao da su Japanci brzi, no Hrvati su ih nadtrčali te je nakon samo deset minuta igre u drugom dijelu na semaforu stajalo velikih 24-14. Ono što je pritom odlično jest da je Červar na vrata stavio Stevanovića koji je nastavio na tragu onoga što je radio Šego, doslovno je briljirao. Tek je onda izveo Duvnjaka, malo smo se zabrinuli da je zaboravio odmoriti najboljega. Srećom, nije!

Do kraja utakmice igrale su neke "kombinirane postave", i one su pokazale da će odraditi solidan posao kada dođe vrijeme za odmor onih koji će biti najumorniji.

Rezultati by SofaScore

HRVATSKA - JAPAN 35:27

HRVATSKA: Šego - Musa - Horvat - Stepančić - Cindrić - Duvnjak - Štrlek

Klupa: Stevanović, Mandić, Vida, Šipić, Kozina, Bičanić, Blažević, Karačić, Vranković

JAPAN: Kubo - Kasahara - Tokuda - Watanabe - Shida - Baig - Doi

Klupa: Kai, Miyazaki, Narita, Motoki, Tamakawa, Okamoto, Yoshino, Agarie, Kadoyama

------------------------------------------------------

KRAJ UTAKMICE!

35:27 Japanci su za sam kraj dodali dva pogotka i to je konačan rezultat susreta.

35:25 Bičanić dodaje još jedan, a zatim i Karačić. Stevanović radi čuda na golu!

33:23 Pogađa Bičanić, a zatim i Mandić zabija svoj četvrti pogodak! Stevanović skida dva zicera u nizu! Oduševljeni navijači skandiraju "Stivi, javi se!"

30:21 Japanci uzvraćaju s tri brza pogotka, a zatim Mandić ponovno pogađa iz sedmerca.

29:18 U strijelce se upisao i Musa, a Vranković dodaje svoj drugi pogodak. Fenomenalni Stevanović ima sedam obrana od 12 pokušaja! Mandić pogađa iz sedmerca za velikih 11 golova prednosti!

26:16 Stepančić postiže svoj peti gol, a zatim Štrlek dodaje još jedan za novih deset golova prednosti.

24:14 Stepančić zabija za velikih deset golova prednosti! Stevanović, koji je ušao u drugome poluvremenu, brani jednako dobro kao i Šego u prvome dijelu!

23:14 Štrlek, Duvnjak i Horvat zabijaju za najveću prednost na utakmici!

20:14 Horvat zabija sedmi gol, a zatim je Karačić dodao Duvnjaku za spektakularan cepelin!

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Kauboji su sjajno otvorili drugu utakmicu na prvenstvu protiv Japana. U pojedinim trenucima izgledalo je kao da hrvatski reprezentativci odrađuju lakši trening, ali uporni Japanci pokazali su da znaju itekako uzvratiti ako dođe do pada koncentracije. Zasad sve funkcionira odlično, a pogotovo se istaknuo Marin Šego na vratima.

18:13 U strijelce se upisao i Bičanić! Karačić sjajno zabija po zemlji, a Japanci u zadnjim sekundama zabijaju iz sedmerca i ovim se rezultatom ide na odmor.

16:10 I Šipić se upisuje u strijelce, a Zlatko Horvat postiže svoj šesti gol! Lino Červar zove time-out.

14:9 Karačić zabija još jedan za plus sedam, najveću prednost u dosadašnjem tijeku utakmice.

13:7 Karačić se upisuje na listu strijelaca, a fenomenalni Zlaja zabija svoj peti gol! Japanci zovu još jedan time-out.

11:6 Stepančić uzvraća sa svoja dva gola!

9:6 Opustili su se naši reprezentativci, Japanci su to iskoristili i zabili dva brza gola uz isključenje Blaževića.

9:4 Fantastični Zlatko Horvat zabija dva brza gola! Ovo sad sve više izgleda kao lagani trening za naše rukometaše.

7:2 Štrlek dodaje još jedan, a zatim svoj prvi gol na ovoj utakmici postiže i Duvnjak. Šego je skupio i četvrtu obranu!

5:1 Nakon samo osam minuta imamo četiri razlike! Vranković je ušao umjesto Stepančića i odmah pogodio, a Štrlek iz kontre pogađa za 5:1. Šego je već skupio tri obrane i sjajan je na golu. Islandski trener na klupi Japana prisiljen je odmah pozvati time-out.

3:1 I drugi pogodak zabija Zlaja, ovaj put iz sedmerca! Stepančić dodaje još jedan za novo vodstvo!

1:0 Prvi pogodak na utakmici postigao je, kao i u prošloj utakmici, naš legendardni Zlatko Horvat!

0:0 Počela je utakmica u Münchenu! Dvorana je ispunjena hrvatskim navijačima koji su došli iz svih krajeva Njemačke, ali i iz Lijepe naše... Atmosfera je fantastična! Sretno, Kauboji!

------------------------------------------------------

16.25: Istrčali su naši igrači na parket dvorane Olympiahalle u Münchenu! Glavni suci su Švicarci Brunner i Salah. Sve je spremno za početak!

15.00: Marin Šego i Zlatko Horvat objavili su video na Facebooku u kojemu vas pozivaju da se uključite u nagradnu igru, možete osvojiti Horvatov dres. U opisu snimke napisali su: "Danas Japan pada
Klikni ovdje sada
Nagradna igra je slatka
Osvojit' dres od Zlatka!"

Linker
20. travanj 2024 15:40