Jörg Schüler/Getty Images
NASTAVLJA SE UZBUDLJIVA UTRKA

FOTO: SAD JE HRVATSKA NA POTEZU! NIJEMCI SLAVILI U PAKLENOJ ATMOSFERI Kauboji pali na treće mjesto nakon uspješne večeri najvećih konkurenata!

Piše: HinaObjavljeno: 19. siječanj 2019. 23:11

U susretu 1. kola skupine I drugog kruga Svjetskog rukometnog prvenstva Njemačka je u Kölnu pred 19 tisuća navijača pobijedila Island 24-19 (14-10) i ostala u igri za plasman u polufinale SP-a.

Nijemci nisu dozvolili iznenađenje i sigurnom pobjedom protiv Islanda ostali su u igri za plasman u polufinale, dok je Island ostao bez izgleda za borbu za medalje.

Island se dobro držao prvih 20 minuta, no Njemačka je kod rezultata 9-9 napravila seriju 4-0 (13-9) i do kraja susreta više nije ispuštala prednost.

U 36. minuti domaćin je imao pet golova prednosti (16-11), Island je smanjio na dva gola zaostatka (18-16), no više od toga nije išlo. Sedam minuta prije kraja njemački rukometaši su ponovo imali +5 (22-17) i priči je bio kraj.

Domaćine su do važnih bodova predvodili Steffen Fath sa šest golova, te Uwe Gensheimer s pet golova, dok je sjajni Andreas Wolff sakupio 12 obrana uz 40 posto obrana. Kod Islanđana je najefikasniji bio Arnor Thor Gunnarsson sa šest pogodaka.

Na ljestvici vode Njemačka i Francuska sa po pet bodova, dok je Hrvatska treća sa četiri boda, ali i utakmicom manje, Španjolska je ostala četvrta s dva boda i gotovo bez izgleda za plasman u polufinale, dok su Island i Brazil bez bodova.

Hrvatska prvi utakmicu u skupini I ima u nedjelju u 18 sati protiv Brazila i sad je jasno da će joj osim pobjede u tom susretu trebati i barem jedna iz preostala dva dvoboja.

Rezultati by SofaScore

SP rezultati:

SKUPINA I (Koeln):

Francuska - Španjolska 33-30 (17-15)

Njemačka - Island 24-19 (14-10)

SKUPINA II (Herning):

Tunis - Švedska 23-35 (14-19)

Danska - Mađarska 25-22 (15-10)

U nedjeljnim Sportskim novostima:

Donosimo vam najzanimljivije informacije, komentare stručnjaka, analize,... Budite u toku i u nedjeljnim Sportskim novostima saznajte sve najnovije vijesti s velikog natjecanja na kojem izbornik Lino i njegovi Kauboji love novi povijesni uspjeh.

  • Sve o Brazilcima kojima čak 13 od 16 igrača igra u europskim klubovima

  • Karačić i Stepančić objašnjavaju zašto si ova naša reprezentacija ne smije dopustiti podcjenjivanje niti jednog suparnika

  • Slavko Goluža, izbornik Hrvatske, osjetio je na SP-u 2015. koliko Brazilci mogu biti opasni i upozorava na što treba posebno pripaziti

  • Egipćani pripremaju reprezentaciju za SP 2021. kojem su oni domaćini, a u tome im pomaže naš proslavljeni golman Venio Losert

  • Zašto ni strašni Arpad Šterbik ovaj put nije uspio pomoći Španjolcima protiv Francuza

Linker
16. travanj 2024 16:10