REUTERS/Fabrizio Bensch / REUTERS
SVJETSKO PRVENSTVO RUKOMET

FOTO: SJEVERNA I JUŽNA KOREJA NITI ZAJEDNIČKIM SNAGAMA NISU MOGLE ZAPRIJETITI MOĆNIM NIJEMCIMA Domaćini furiozno otvorili Svjetsko prvenstvo

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 10. siječanj 2019. 20:57

NJEMAČKA - KOREJA 30-19 (17-10)

KOREJA: J. Park (18), Ri 1, Pak, Choi, Jung 1, Jo 3, Y. Park, Jang 4, D. Park, S. Ri, Kim, Na, T. Kang 4, Seo, K. Park 3, Y. Ri, J. Kang 2, Jeong, Ku 1, Ji. IZBORNIK: Shin Young Cho.

NJEMAČKA: Heinevetter (3), Wolff (15); Gensheimer 7, Lemke, Wiencek 2, Wiede, Pekeler 4, Weinhold 1, Strobel, Fäth 4, Groetzki 2, Semper 1, Musche 3, Böhm 1, Kohlbacher 4, Drux 1. IZBORNIK: Christian Prokop.

Svjetsko rukometno prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj počelo je u Belinu povijesnom utakmicom u kojoj se ujedinjena reprezentacija Sjeverne i Južne Koreje suprotstavila velikom favoritu, domaćinu Njemačkoj u odličnoj atmosferi berlinske Arene.

Opravdali su izabranici Christiana Prokopa očekivanja svojih navijača, ostvarili su sigurnu i visoku pobjedu, dok je ujedinjenim Korejcima već sam nastup na otvaranju predstavljao veliku čast i trenutak za pamćenje. Poraz je častan, dali su maksimum.

Koreja je imala pravo na čak 20 igrača u zapisniku, četvorica od njih bili su iz sjevernog dijela, jedan je zabio i gol. Iako je Njemačka od početka vodila, Korejci su se dobro držali u uvodu, no pali su prema kraju poluvremena kad je kvaliteta došla do izražaja. Na odmor je domaćin otišao sa sedam golova prednosti, na kraju je bilo 11.

Gensheimer je bio najefikasniji za Njemačku sa sedam pogodaka, a Tan Kang i Jang su za Koreju dali po četiri gola. Čak 18 obrana skupio je korejski vratar Park (39 %), no sjajan je bio njemački vratar Wolff sa čak 56 % učinka uz svojih 15 obrana.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 14:16