REUTERS/Annegret Hilse
RASPLET SKUPINE I

FRANCUZI LAKOĆOM POBIJEDILI ISLAND, EVO ŠTO TO ZNAČI ZA HRVATSKU Aktualni svjetski prvaci prvi gol primili tek nakon 13 minuta igre

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. siječanj 2019. 23:11

Francuska rukometna reprezentacija napravila je korak bliže plasmanu u polufinale svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj, nakon što je u dvoboju skupine I pobijedila Island sa 31-22 i sada vodi na ljestvici sa sedam bodova.

Aktualni svjetski prvaci su fantastično ušli u utakmicu. Poveli su 6-0, a prvi gol su primili tek nakon 13 minuta igre. Island je do poluvremena uspio smanjiti na četiri gola minusa (15-11), no u nastavku su Francuzi ubacili u brzinu više i na koncu pobijedili s uvjerljivih devet razlike (31-22).

Momčad Didiera Dinarta do pobjede su predvodili Valentin Porte i Melvyn Richardson sa po pet golova, dok je Vincent Gerard sakupio 14 obrana. Kod Islanda najefikasniji su bili Elvar Orn Jonsson s pet i Sigvaldi Gudjonsson sa četiri gola.

Francuska sada vodi sa sedam bodova iz četiri utakmice, Njemačka ima pet bodova iz tri ogleda, dok je Hrvatska treća sa četiri boda, također iz tri susreta. Španjolska i Brazil imaju po dva boda, dok je Island na začelju bez bodova.

Ovakav rezultat utakmice Francuske i Islanda znači da Hrvatsku poraz od Njemačke u ponedjeljak definitivno udaljava od polufinala i borbe za medalje. U slučaju remija protiv Njemačke Hrvatska bi zadržala teoretske izglede za plasmanom dalje, ali ne bi ovisila sama o sebi. Kauboje u svakom slučaju dvije pobjede, protiv Njemačke i Francuske, vode u polufinale.

U ponedjeljak se sastaju Španjolska - Brazil, te Hrvatska i Njemačka, dok su u srijedu posljednja tri susreta Brazil - Island (15.30 sati) Francuska - Hrvatska (18.00 sati), te Njemačka - Španjolska (20.30 sati).

SKUPINA I, nedjelja, rezultati:

Brazil - HRVATSKA 29-26 (17-13)

Island - Francuska 22-31 (11-15)

Rezultati by SofaScore

Sportske novosti u ponedjeljak donose:

Donosimo vam najzanimljivije informacije, komentare stručnjaka, analize,... Sada je sve jasno, hrvatskim rukometašima igra pobjeda protiv Nijemaca za prvi korak prema polufinalu! Saznajte sve o protivnicima koji stoje na putu Lini Červaru i njegovim Kaubojima.

  • Stručna analiza Blaženka Lackovića: 'Dečki moraju biti svjesni da su još uvijek u igri'

  • Bivši hrvatski reprezentativac i rukometni trener Ivica Obrvan otkriva koji je ključ za pobjedu protiv Nijemaca

  • Intervju s mladim njemačkim izbornikom Christianom Prokopom koji je pod velikim pritiskom na ovome Svjetskom prvenstvu

  • Sve o Nijemcima koji imaju velik respekt prema Kaubojima - jedina smo reprezentacija na svijetu koja protiv njih ima pozitivan skor

  • Hrvatski kapetan Domagoj Duvnjak daje informacije o Nijemcima iz prve ruke: 'Najopasniji su moji suigrači Pekeler i Wiencek'

Linker
16. travanj 2024 07:37