Martin Rose/Bongarts/Getty Images
IZ SVLAČIONICE

FRANCUZI ODUŠEVLJENI NAKON DRAMATIČNOG RUŠENJA NJEMAČKE U POSLJEDNJIM SEKUNDAMA 'Cijela je dvorana bila protiv nas i zaslužili smo pobjedu'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 27. siječanj 2019. 17:45

U susretu za treće mjesto na Svjetskome prvenstvu Francuzi su u infarktnoj završnici svladali domaćina Njemačku 26:25. Nijemci su dominirali u prvome dijelu, najveća prednost bila četiri pogotka razlike, no u drugome poluvremenu Francuska je napravila čudesan preokret i preotela Njemačkoj broncu.

U posljednjim sekundama utakmice odvijala se prava drama. Rezultat je bio izjednačen 25:25, a Francuska je trideset sekundi prije kraja imala napad. Abalo se izborio za udarac, no Nijemci su se obranili i poveli kontru. 15 sekundi prije isteka vremena njemački igrači propuštaju realizirati napad na nepostavljenu francusku obranu i gube loptu pet sekundi prije kraja. Tricolori zatim odmah uzvraćaju, lopta dolazi do Nikole Karabatića koji pogađa mrežu sa zvukom sirene!

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Main Round -  Group 1 - Iceland v France - Lanxess Arena, Cologne, Germany - January 20, 2019   France's Nikola Karabatic celebrates during the match    REUTERS/Annegret Hilse - RC13691CE4D0
REUTERS/Annegret Hilse

Portugalski su suci odmah pregledali snimku i utvrdili da je pogodak regularan.

Nikolin brat i suigrač Luka Karabatić dao je izjavu za RTL televiziju:

"Nevjerojatno, nismo očekivali to na kraju kad su oni imali loptu pet sekundi prije kraja, no to je rukomet. Ali osim toga, mislim da smo stvarno zaslužili pobjedu, igrali smo dobro od početka do kraja. Cijela je dvorana bila protiv nas, svi su bili protiv nas. Bili smo jako umorni, gubili smo i četiri razlike, ali na kraju smo zasluženo slavili. Promijenili smo dosta igrača u reprezentaciji, nije ovo ista momčad kao ovih godina, ali imamo perspektivu i smatram da ćemo u godinama koje dolaze i dalje biti u vrhu rukometa.", poručio je Luka.

Francuzi su na ovo prvenstvo stigli kao dvostruki branitelji naslova (2017, 2015), te vlasnici četiri zlata na zadnjih pet svjetskih prvenstava, međutim u Njemačkoj i Danskoj morali su se zadovoljiti broncom. Bila je to njihova jedanaesta medalja na svjetskim prvenstvima pri čemu četvrta bronca uz jedno srebro i čak šest zlata.

Linker
24. travanj 2024 19:48