REUTERSREUTERS/Andreas Gebert
POGLED IZ DRUGOG KUTA

'HAUBICA IZ MAROFA' ZADOVOLJNA IZVEDBOM HRVATSKE, ALI JEDNOG IGRAČA JOŠ UVIJEK ČEKA 'On mora potezati izvana! Kada se to dogodi bit će puno bolje'

Dagur Sigurdsson je trener koji zna što radi, Japan je iduće godine domaćin Olimpijskih igara i on će s vremenom sigurno izgraditi dobru momčad. Ali... To je ono što možemo očekivati u budućnosti, a naša međusobna utakmica je pokazala da tu ima još jako puno posla. ZA SN KOMENTIRA: BLAŽENKO LACKOVIĆ
Piše: Blaženko LackovićObjavljeno: 14. siječanj 2019. 09:02

Imaju brzinu, dobar protok lopte, ne umaraju se, igra sa sedam igrača je definitivno jedna od stvari gdje mogu raditi problem protiv fizički moćnijeg suparnika. No, njima fali discipline u igre i tu smo ih bez problema držali pod kontrolom.

Nakon dvije utakmice možemo reći da je Marin Šego jako dobro ušao u turnir. Imati 53% obrana u 25 minuta je super bez obzira na to što je bila riječ o Japanu. Ivan Stevanović je dobro nastavio, zagrijao se za turnir, a meni njih dvojica djeluju puni samopouzdanja i kao duo djeluju jako dobro što je nekad jako bitno. Rano je još, ali kako sad izgleda čini mi se da su nam golmani u dobroj formi i da nam je ova pozicija dobro pokrivena.

Zagreb, 251114.
Zabok, Bracak.
Blazenko Lackovic, istaknuti igrac rukometa koji je nedavno ozlijedio tetivu stopala, dobro se oporavlja nakon operacije u bolnici Sveta Katarina.
Foto: Darko Tomas / CROPIX
Darko Tomas / CROPIX
Blaženko Lacković

Obrana Musa - Blažević može nam dati agresivnost. Musa voli kontakt, to je dio koji je donio iz Magdeburga, a Blažević je malo drugačiji obrambeni igrač, jači u čitanju igre, bloku i u uigranom sustavu obrane kakvu ima u Szegedu. Jedino što bih napomenuo - u slučaju njihovih dubljih izlazaka bilo bi dobro da halfovi njima čuvaju leđa kad je pivot u sredini jer se njihovim izlascima otvara prostor i ako je taj pivot brz u kretnjama tu nastaje problem.

Malo nas koče izmjene obrana - napad i ako imamo izmjenu po dijagonali mislim da bi bilo dobro da naši igrači prvo "potegnu napad" ili se vrate u obranu pa da tek onda mijenjamo. U toj dugoj dijagonali ne izgledamo dobro, gubimo lake golove i sporiji smo.

Napad s Karačićem je bio jako dobar jer je širokim križanjem i kratkim blokom obrambenog igrača uvodio u šut posebno Stepančića, ali i Duvnjaka. Osobno bih jako volio da je Bičanić potegnuo koju više izvana jer on to sigurno može i ima jak i kvalitetan udarac. Kad se odluči da bude konkretniji, odnosno kad počne igrati s mišlju da je šut njegov zadatak i da on ne treba razigravati druge, jer za tu ulogu imamo Cindru, Karačića i Duvnjaka, bit će puno bolje. Te golove s lijeve strane mi trebamo na ovom turniru.

Dobro je da su igrali svi, da je Vranković zabio, Mandić je ponovno bio jako dobar, Šipić nam može itekako puno dati napadački, raznovrsnost i "cijepati" zonu, a Vida je imao malo peha, ali on to može. Najvažnije je da su "osjetili" turnir, da su vidjeli da mogu.

Drugi korak je napravljen, još osam je ostalo...

Makedonci? Dosad smo ih uvijek pobjeđivali iako je bilo i teških utakmica. No, mi imamo igru za njih iako treba biti oprezan. Lazarov je bez obzira na svoje godine i dalje opasan i njemu se ne smije dati blizu, ne smije se razmahati. Raul im je donio španjolski štih i trebamo paziti na igru s pivotom, Stoilova jednostavno treba staviti "pod kontrolu". I naravno, Ristovski. Nikako ne bi bilo dobro da ga "razbranimo" jer je tada on strašno opasan.

Definitivno se mora s autoritetom ući u ovakve utakmice u kojima si lagani favorit, nametnuti svoj tempo i brzinu jer mislim da ih brzinom i laganim golovima možemo umoriti i okrenuti situaciju u našu korist. Treba ih respektirati, imaju strašnog trenera, ali i u tom susretu smo mi kvalitetnija reprezentacija i ponavljam - tako se moramo postaviti od prve minute.

Rezultati by SofaScore

Linker
18. travanj 2024 16:19