Zlatko Horvat
 REUTERS/Wolfgang Rattay / REUTERS
IZ SVLAČIONICE

RUKOMETAŠI UTUČENI NAKON ŠOKANTNOG PORAZA OD NJEMAČKE 'Nismo ovo zaslužili, stvarno nismo! Ne znam kako im se uopće da slaviti ovakvu pobjedu...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 22. siječanj 2019. 00:28

Hrvatska rukometna reprezentacija ostala je bez izgleda za plasman u polufinale svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj nakon što je u drugom susretu skupine I u Koelnu nakon velike drame izgubila od Njemačke sa 21-22 (11-11).

Hrvatska uoči zadnjeg kola protiv Francuske ima tri boda manje od Francuza i Nijemaca i više ih ne može dostići. Sada nam predstoji borba za plasman među sedam najboljih kako bi izborili kvalifikacije za Olimpijske igre 2020. godine.

''Ne znam što bih rekao. Kako smo protiv Brazila zasluženo izgubili i odigrali loše, danas...igrali su Nijemci dobro, ali ova završnica na kraju, ne znam kako im se da slaviti ovakvu pobjedu. Pokazali smo da možemo igrati protiv jačih ekipa, zaslužili su naš respekt, ali mi smo bili ti koji smo zaslužili pobjedu, ali eto, što je tu je - kazao je Stepančić.

Nakon njega nekoliko riječi kazao je i legendarni Zlatko Horvat.

"Čestitke suigračima i stožeru na ovoj utakmici. Stvarno smo nakon jučerašnjeg dana uspjeli izvući energiju, ali nažalost nismo u potpunosti uspjeli. Bili smo blizu. Igrali smo dobru obranu s fantastičnim Šegom. Ostaje žal za nekim situacijama", prva je reakcija Horvata.

Suze na terenu kod nekih igrača?

"Naravno, kad je utakmica puna emocija teško je zadržati suze. Stvarno nam je žao, ne znam više što bi rekli. Wiede pogodi rašlje, onda ono sudi.. ne znam što se točno dogodilo. Pa ono probijanje Štrleka... Mislim da nismo ovo zaslužili, stvarno nismo... Evo što jedna utakmica napravi kad nismo ušli kako spada protiv Brazila. Napravi pomutnju, imali smo fenomenalnih utakmica, a na kraju loših 30 minuta ti odrede cijeli turnir. I danas smo imali vodstvo, bio sam skoro uvjeren kad smo vodili da je to to, ali eto... Možemo biti ponosni, na kraju ovo nije rezultat kojem smo se nadali. Imamo još utakmicu i vidjet ćemo hoćemo li ići na Olimpijske igre."

Budućost reprezentacije?

"Mislim da je svijetla, mladi su se dokazali. I Mandić i Šipić, tu je Slišković, Cindrić je jedan od najboljih na svojoj poziciji... Mislim da ćemo nastaviti s ovakvim i još boljim rezultatima. Teško je svaki put do polufinala, ovo prvenstvo nam je odredila ta jedna utakmicama. Sretno i spretno nas je Brazil dobio, a sretno i spretno su i Nijemci slavili", zaključio je Horvat.

Rezultati by SofaScore

Linker
17. travanj 2024 01:01