REUTERS/Wolfgang Rattay
DAN ODLUKE

HRVATSKA JE UOČI KLASIKA PROTIV FRANCUSKE IZGUBILA ŠANSE ZA POLUFINALE SP-A, ALI MOTIVA KAUBOJIMA NE BI SMJELO MANJKATI Pogledajte sve opcije raspleta

Danas s početkom u 18h na rasporedu je rukometni klasik, utakmica između Hrvatske i Francuske. Što ona znači za Kauboje? Iako su ispali iz borbe za medalje, momčad Line Červara bori se za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine (sedmo mjesto je posljednje koje vodi u kvalifikacije).
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 23. siječanj 2019. 12:43

Španjolska i Hrvatska uoči posljednjeg kola drugog dijela imaju po 4 boda, a Brazil 2. Među te tri selekcije treba tražiti dvije koje će igrati za 5., odnosno za sedmo mjesto i time produžiti nadu za plasman na Olimpijske igre u Tokiju 2020.

Od te tri selekcije najbolje stojimo mi jer smo pobijedili Španjolsku, no kako smo naučili da se nikome ništa vjerovati ne treba, treba se paziti u zadnjem kolu, a to neće biti lako kao što nikad nije protiv Francuske. Ono najbitnije, u slučaju bodovnog izjednačenja s Brazilom mi smo vani, u usporedbi sa Španjolskom unutra, a ako smo svi skupa, prolazimo.

Dakle, još uvijek ovisimo sami o sebi i ovisno o ishodu utakmice s Francuskom možemo sami si odrediti sudbinu.

POBJEDA

Najbolja, ali na papiru i najteža varijanta. S pobjedom nad Francuskom bismo bili treći u skupini bez obzira na ishode ostalih utakmica i igrali bismo za 5. mjesto 26. siječnja u Herningu.

EGAL

S neriješenim protiv Francuza išli bismo “dalje”, ali ovisno o ishodima utakmcia ostalih suparnika. Mi bismo imali 5 bodova i time bismo pobjegli Brazilu (koji maksimalno može imati četiri), ali mogli bi nas prestići Španjolci ako pobijede Njemačku, što uopće nije nemoguće, jer će otići na 6 bodova. U tom slučaju Hrvatska bi bila četvrta u skupini i igrali bismo za sedmo mjesto.

Uz naš egal, a poraz Španjolske, mi uzimamo treće mjesto u skupini i igrati za peto ukupno na SP-u.

PORAZ

Izgubimo li, ostajemo na četiri boda i svoju sudbinu dajemo u ruke drugima. Španjolci bi egalom ili pobjedom nad Njemačkom pobjegli na pet, odnosno šest bodova, a pobijedi li i Brazil u posljednjem kolu Island i on bi došao na četiri boda, ali bi išao ispred nas zbog pobjede u međusobnom ogledu. U tom slučaju padamo na peto mjesto u skupini idemo odmah doma, ne igramo za OI i to bi bila najveća katastrofa.

Rezultati by SofaScore

Linker
16. travanj 2024 14:09