Jörg Schüler/Getty Images
KALKULACIJE

HRVATSKA PROTIV BRAZILA UPROPASTILA SVE DOBRO ŠTO JE NAPRAVILA Kauboji više nemaju pravo na pogrešku, evo što moraju napraviti za polufinale

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. siječanj 2019. 20:45

Hrvatski su rukometaši u šokantnoj utakmici neočekivano izgubili od Brazila. Ukupan rezultat 29:26 ne govori dovoljno o lošoj igri naših reprezentativaca, uhvatili smo priključak na kraju te je bilo šanse i da izjednačimo u zadnjim trenucima susreta. Međutim, osam primljenih pogodaka na prazna vrata govori dovoljno o cjelokupnoj igri Červarovih izabranika.

Kauboji su ovim porazom značajno umanjili šanse za prolazak u polufinale. Trenutno smo na bod manje od vodećih Francuske i Njemačke, koje su jedine reprezentacije s kojima se borimo za prolazak skupine.

Postoji opcija da Hrvatska prođe i s manje od osam bodova, no za takav bi rasplet Island morao svladati Francusku ili bi Španjolci, koji su ostali bez izgleda za polufinale, morali pobijediti Njemačku. Šanse su za takav rasplet isključivo teoretske.

Hrvatskoj sada predstoje dvije najteže utakmice u skupini protiv Njemačke i Francuske i trebat će nam, po svemu sudeći, dvije pobjede za polufinale. Kauboji će protiv Njemačke igrati u ponedjeljak u 20.30 sati, a protiv Francuske u srijedu u 18.00 sati. Dakle, pobjeda protiv Njemačke nameće se kao imperativ.

Njemačka i Francuska imaju po pet bodova, dok je Hrvatska treća sa četiri boda. Španjolska i Brazil imaju po dva boda, a Island je posljednji bez bodova.

Rezultati by SofaScore

Linker
20. travanj 2024 05:49