REUTERS/Andreas Gebert
MAESTRALAN NASTUP KAPETANA

IGRAČ UTAKMICE POSLAO PORUKU HRVATSKIM NAVIJAČIMA Duvnjak zasluge pripisao i tribinama i suigračima: 'Pokazali smo da živimo i igramo jedan za drugog'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 14. siječanj 2019. 21:35

Domagoj Duvnjak proglašen je igračem utakmice u visokoj pobjedi Hrvatske nad Makedonijom (31:22).

Hrvatski kapetan imao je veliku konkurenciju među kandidatima za ovu titulu, a na kraju ju je ugrabio zahvaljujući sjajnom nastupu kojeg je obilježio sa šest pogodaka i čak osam asistencija.

"Prije svega želio bih se zahvaliti predivnoj publici koja nas je nosila svih 60 minuta. Bila je ovo teška utakmica koju smo odigrali dobro. Obrana je funkcionirala, a u napadu smo igrali pametno. Mislim da smo kontrolirali utakmicu i zasluženo pobijedili. Sve je lijepo, krasno, imamo tri pobjede, prenosimo dva boda i to nas veseli. Već nam je prva utakmica donijela samopouzdanje. Pobjeda protiv Japana također. Pokazali smo da živimo i igramo jedan za drugog", prva je reakcija Duvnjaka nakon utakmice kojom je osiguran prolazak u drugi krug Svjetskog prvenstva.

Pokazali su se i mlađi članovi reprezentacije?

"Mladi su fenomenalni, hrvatski rukomet ne treba brinuti za budućnost. Nekima je ovo prvo Svjetsko prvenstvo i to nije mala stvar. Oni se bore i mi stariji smo im velika podrška."

Slijedi Bahrein, no jesu li misli već na Španjolskoj?

"Meni su misli na sutrašnji slobodan dan, hahah. Naravno da smo favoriti protiv Bahreina i idemo na pobjedu. Španjolska je pokazala da je vrhunska momčad, ali mi ćemo uz ovoliko ljudi i navijača dati sve od sebe da prenesemo četiri boda i otvorimo si vrata za dalje."

"Nismo očekivali ovako tešku utakmicu"

"Dobro smo ih zatvorili. Opet se dogodilo četiri-pet minuta da dođu na tri razlike i na napad za dva. To nam se više ne smije više događati. Moram posebno pohvaliti naše golmane. Svaka im čast, samo nastavite tako i dalje", izjavio je nakon utakmice Karačić.

Nedugo nakon njega oglasio se i Mandić:

"Nismo očekivali ovako tešku utakmicu. Oni su cijelo vrijeme igrali sedam na šest. Tome se nisam nadao, mislio sam da će igrati pola-pola. Trener nam govori savjete koje pamtimo. Kiro je na mojoj strani, jedan je od najboljih na toj poziciji. Nekad se pogreške događaju, ali sve u svemu pobjeda je tu."

Linker
27. travanj 2024 04:14