IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group B - Spain v Croatia - Olympiahalle, Munich, Germany - January 17, 2019 Croatia caoch Lino Cervar reacts during the match REUTERS/Andreas Gebert - RC1D558B3390
REUTERS/Andreas Gebert

NAKON RUŠENJA ŠPANJOLSKE

IZBORNIK ČERVAR NIJE SKRIVAO EMOCIJE 'Dečki su igrali herojski, način na koji se bore i igraju je sjajan...Plan za dalje? Prvo ćemo popiti pivicu'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 17.01.2019. u 22:57

 • Hrvatska muška rukometna reprezentacija prvi je krug natjecanja na Svjetskom prvenstvu u Münchenu okončala sa stopostotnim učinkom, u susretu posljednjeg 5. kola skupine B svladala je europskog prvaka Španjolsku sa 23-19 (13-10).

  Nakon susreta pred kamere RTL-a izašao je izbornik Lino Červar.

  "Sve čestitke dečkima, igrali su herojski. Pobijedili su prvaka Europe. Bilo je toliko emocija. Ljudi su nas došli bodriti iz Hrvatske, Hercegovine, sa svih strana. Odlučila je timska igra. Dali smo jednu herojsku obranu, u napadu smo igrali mudro", rekao je Červar.

  *Jesu li se nakon ove pobjede povećale ambicije?

  "Još uvijek stišavam sve. Nismo na Olimpijskim igrama, nismo ništa osvojili, ali idemo dobrim putem. Način na koji se igrači bore je sjajan. Igrači su prijatelji. Mislim da smo odaslali optimizam u hrvatske domove. U reprezentaciji se ne igra za novce, a svi daju svoju emociju, sve od sebe. Ovim dečkima kapa dolje, građani ove zemlje mogu biti ponosni na njih.

  *Što dalje?

  Nama je prvi cilj Olimpijske igre. Brazil je odličan, igramo protiv svjetskih prvaka i domaćina. Čeka nas težak put. Idemo mic po mic, korak po korak. Španjolci nisu imali rješenje. Igrali smo čvrstu obranu. Željko (Musa) je danas pružio fantastičnu igru. Ponosan sam da imam takvog igrača. Svi zajedno možemo dalje. Ovi igrači su za mene heroji.

  *Plan za dalje?

  "Prvo da popijemo jednu pivicu. Da se družimo i veselimo. Dati ovakvo zadovoljstvo iseljenoj Hrvatskoj je užasno važno.

   

   

  Iz drugih medija