IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group B - Iceland v Croatia - Olympiahalle, Munich, Germany - January 11, 2019 Iceland coach Gudmundur Gudmundsson reacts as Croatia coach Lino Cervar looks on REUTERS/Andreas Gerbert
REUTERS

'NEDOSTAJALO NAM JE ISKUSTVA'

IZBORNIK ISLANDA SIPAO KOMPLIMENTE NA RAČUN NAŠE REPREZENTACIJE 'Hrvatska je jedna od najboljih ekipa i zato sam ponosan. Nažalost, bili su predobri'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 11.01.2019. u 23:20

 • Bila je to očekivano vrlo teška utakmica, koju smo mi zasluženo dobili jer smo igrali dinamičan i moderan rukomet, a pokazali smo i karakter kada smo se dvaput vraćali iz zaostatka, kazao je nakon pobjede nad Islandom (31-27) u 1. kolu skupine B SP-a u Muenchenu izbornik hrvatskih rukometaša Lino Červar.

  "Loše smo otvorili utakmicu, pogotovu u obrani i to nije bilo dobro, iako smo u napadu imali dosta uspješnih opcija. U drugom poluvremenu smo poboljšali obranu koja nam je i donijela pobjedu jer Island više nije dolazio do lakih golova. Moram pohvaliti sve igrače, pokazali su karakter, na čelu s kapetanom Duvnjakom, pa je tek sada jasno kako nam je nedostajao na EURU lani u Hrvatskoj", kazao je Červar.

  Islandski izbornik Gudmundur Gudmundsson odao je počast hrvatskoj ekipi.

  "Hrvatska je jedna od  najboljih ekipa i zato sam ponosan na svoje momke. Igrali smo fantastično s izuzetkom pet minuta u prvom i desetak minuta u drugom dijelu. Nažalost, Hrvatska je predobra i preiskusna momčad da to ne bi iskoristila. Ipak, imamo ekipu s puno mladih igrača, s jedva desetak utakmica  pa im je ovo jedno dobro iskustvo", kazao je islandski izbornik.

    

   

  Iz drugih medija