REUTERS/Andreas Gebert
IZ SVLAČIONICE

JEDAN OD JUNAKA POBJEDE PROTIV FRANCUSKE 'Ostaje žal za medaljom, ali možemo pogledati jedni druge u oči i reći da samo odigrali dobar turnir'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 23. siječanj 2019. 21:21

Hrvatska muška rukometna reprezentacija osigurala je nastup u kvalifikacijama za nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine zahvaljujući 23-20 (11-11) pobjedi protiv aktualnog svjetskog prvaka Francuske u susretu posljednjeg kola skupine I drugog kruga natjecanja po skupinama.

Do važne pobjede Hrvatsku je predvodio Zlatko Horvat sa sedam golova i stopostotnom realizacijom, David Mandić je dodao četiri gola, dok je Marin Šego sakupio 10 obrana. U sastavu Francuske Melvyn Richardson je postigao pet pogodaka. Kao i svaku utakmicu dosad na vratima je briljirao i Marin Šego.

- Bila je ovo još jedna naša velika utakmica. Borili smo se od prve do posljednje minute. Napad je bio dobar i potpuno zasluženo smo pobijedili.

Šego je protiv Francuza upisao 10 obrana.

- I obrana je bila na visokom nivou, a ovo što je prošlo ja sam iza njih pokupio i sve je bilo ok. Ovo je pobjeda od velike važnosti. Odigrali smo vrhunski turnir osim jednog poluvremena protiv Brazila. Ostaje žal za medaljom, ali na kraju možemo pogledati jedni druge u oči i reći da samo odigrali dobro prvenstvo.

Izborene kvalifikacije za OI.

- To je i bio cilj, malo nas je poljujao poraz protiv Brazila, ali ponovno smo pokazali da samo odlična klapa.

Navijači?

- Bilo je ljudi isto kao i na svakoj utakmici prije i zahvalio bih se svima koji su nas bodrili.

Mladi Jakov Vranković zabio je tri gola na utakmici i borio se kao lav u obrani.

"Igrali smo odličnu obranu, rijetko tko se može pohvaliti da je Francuzima dopustio samo 20 golova, 9 u prvom poluvremenu. Utakmica protiv Brazila nas je koštala polufinala i borbe za medalje i šta nam sad vrijedi što smo dobili i svjetske i europske prvake". izjavio je Vranković, igrač Tatabanye.

Rezultati by SofaScore

Linker
18. travanj 2024 22:43