IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group B - Iceland v Croatia - Olympiahalle, Munich, Germany - January 11, 2019 Croatia's Luka Cindric in action REUTERS/Andreas Gerbert TPX IMAGES OF THE DAY
REUTERS/Andreas Gerbert / REUTERS

STARTALI POBJEDOM

JEDAN OD KLJUČNIH IGRAČA U PRVOJ POBJEDI HRVATSKE NA SP-U 'Dosta lako su nas 'bušili' s vanjskih pozicija, ali najvažnije je da smo probili led...'

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 12.01.2019. u 11:01

 • Jakov Vranković je drugi dio našeg super desnog tandema, odlično je nadopunio Stepančića obranom i zaustavio Islanđane. Dao mu snage da izdrži i “prebio” Palmarssona koji je svašta u stanju.

  - Luka je igrao sjajno. Nadam se da sam ga dobro zamijenio u obrani. Bila su velika očekivanja, pritisak, bilo je i malo nervoze, ali smo u presudnim trenucima pokazali da smo bolja momčad.

  Posebno David Mandić koji igra sjajno.

  - Je li bilo treme? Bilo je i previše. Bio mi je to debi i jako sam sretan zbog pobjede. U prvom poluvremenu nismo se držali nekih dogovora, ali smo to popravili u trenucima kada se utakmica lomila. Sada te periode moramo podebljati da bi bilo i bolje.

  Luka Cindrić išao je na glavu kroz plitku obranu Islanđana.

  - Bilo je očekivano teško. Dva puta smo ozbiljno pali, što nam se ne smije događati. Dosta lako su nas “bušili” s vanjskih pozicija, ali najvažnije je da smo probili led. Više će nam bolje obrane trebati za ono što slijedi, no pobjeda se piše.

  Marin Šego obranio je 12 lopti. S pravom obranom mu je bio užitak biti na golu.

  - Utakmica je bila kakvu smo i očekivali, a završila je kako smo priželjkivali. Dobro je, jer imamo pobjedu koja nam otvara mnoga vrata, ali definitivno možemo i bolje od ovoga. Što s dogodilo kod 21:17 ne znam, jednostavno nije išlo, a Island je dobra reprezentacija da to ne bi iskoristio. Na kraju smo im vratili s kamatama.

  Tagovi
  Iz drugih medija