REUTERS/Wolfgang Rattay
SVIJETLA BUDUĆNOST

KAPETAN DUVNJAK STAVIO 'TOČKU NA I', IGRAČI SLOŽNI: 'Ova Hrvatska bi bila uz malo sreće i nekih drugih stvari i ovdje igrala za medalju!'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 27. siječanj 2019. 00:18

Hrvatska muška rukometna reprezentacija natjecanje na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj okončala je na šestom mjestu, u susretu za peto mjesto bolja od Hrvatske je u Herningu bila Švedska s 34:28 (16:13).

Završilo je. Porazom. Bezbolnim. Uvijek je lijepo završiti pobjednički, lakše padne, ali Švedska je bila bolja.

Igor Karačić vukao je dok je mogao, na kraju je izašao nakon sudara sa švedskom obranom.

- Tim nije bio motiviran kao u prijašnjim utakmicama, to se vidjelo na obrani. Nismo popratili Šegu, imali smo puno tehničkih grešaka. Imali smo i problema s ozljedama, pa su svi dobili priliku… Ipak, nismo razočarani. Zadovoljan nisam, jer nismo uspjeli u vrh čemu kao sportaši težimo. U nekim trenucima nismo bili pravi… No, mislim da smo napravili tim, atmosferu i da ćemo biti jaki ubuduće. Ova Hrvatska bi bila uz malo sreće i nekih drugih stvari i ovdje igrala za medalju. Možemo dakle ubuduće na to računati.

Luka Stepančić je dodao:

- Htjeli smo, makar nema velikog značaja. Nije išlo. Puno je grešaka bilo, 12 mislim u prvom dijelu, ušli smo i u drugo tako. Pokušali smo se vratiti, izbornik je dao priliku svima. Malo smo sad tužni, ali dobro, svi smo se sačuvali, preživjeli smo.

Ivan Stevanović izjavio je nakon posljednje utakmice za reprezentaciju:

- Teško za igrati, nakon dva dana odmora. No, bez obzira na sve imamo jaku momčad, tim vrijedan borbe za odličja u budućnosti.

Domagoj Duvnjak kapetanski je stavio točku na i.

- Mislim da možemo biti pozitivni. Imali smo 30 minuta za zaboraviti protiv Brazila, ostalo je bilo OK. Krasila nas je atmosfera, zajedništvo i mislim da imamo svijetlu budućnost.

Linker
16. travanj 2024 16:13