REUTERS/Andreas Gebert
RAZLOZI ZA OPTIMIZAM

KOMENTAR LEGENDE HRVATSKOG RUKOMETA 'Nakon ovakve igre možemo reći da smo stvarno jedni od favorita za sam vrh, ubili smo ih obranom i timskom igrom'

Utakmica iznad svakog očekivanja nakon koje se možemo s pravom nadati velikim stvarima. Nervozna, teška, s malo golova i puno svega, i to na najvećoj mogućoj razini. Utakmica koju smo odigralo gotovo savršeno u obrani. Imali smo malu rupu u napadu, ali obrana je bila konstantna i to je razlog zbog kojeg nas vidim jako visoko na ovom Prvenstvu.
Piše: Mirza DžombaObjavljeno: 18. siječanj 2019. 12:04

PIŠE: MIRZA DŽOMBA

Možda malo pretjerujem jer ipak je ovo tek prva prava utakmica, ali nakon ovakve igre, ali i konačnog rezultata protiv jedne Španjolske, možemo reći da smo stvarno tu i da smo ušli u uži krug favorita za sam vrh.

Čekali smo ovaj sraz s nestrpljenjem jer od početka prvenstva znali smo da će ogled sa Španjolcima pokazati koliko vrijedimo i sada možemo reći da zavrjeđujemo mjesto među tri-četiri najbolje na svijetu. U nastavak prvenstva prenosimo četiri boda, ali više od toga razloga za optimizam daje nam ovako uvjerljiva igra i pobjeda koja je ujedno i objektivni pokazatelj da za budućnost nema straha i da ćemo se još puno veseliti zbog rukometa.

Bilo je malo nervoze i brzopletosti u pojedinim situacijama. Vidjelo se to na pojedinim igračima, međutim veličina utakmice to podrazumijeva i opravdava. Kada malo zavrtim film unatrag, bilo je par momenata kada smo visili, kada su Španjolci u nastavku mogli smanjiti ispod tri gola i možda vratiti utakmicu na početak, ali realno Hrvatska je sinoć bila bolja svih 60 minuta.

Ubili smo ih obranom. Njihovi bekovi nisu izraziti šuteri. Više u prigode dolaze snagom, naguravanjem, ali to im nismo dozvolili. Nismo im dozvolili te polušuteve koji oni vole. Opet smo imali raspoloženog Šegu na vratima koji je pokupio puno toga što je prošlo kroz naš blok. Imali smo fenomenalnog Musu na crti, Horvata koji je nepogrešivo zabijao iz penala. Njih dvojica istakli su se golovima, ali ključ je bila timska igra u obrani na kojoj smo izgradili i stvorili prednost.

Mirza Dzomba of Croatia celebrates after scoring during their Group A men's handball game against Brazil at the Beijing 2008 Olympic Games August 12, 2008.     REUTERS/Sergio Moraes (CHINA)
REUTERS/Sergio Moraes / REUTERS
Mirza Džomba

Učinkovita obrana inače je element koji krasi španjolsku momčad. Pokazali su to i sinoć, osobito u prvom dijelu kada je nekoliko naših udaraca iz vanjske linije završavalo u bloku, ali kako se utakmica razvijala mi smo preuzimali inicijativu i ovaj put bili bolji od njih u oba smjera. Naša igra u napadu, sigurni Šego na vratima i sve te sitnice, male nijanse koje u konačnici stvaraju razliku na terenu, bile su na našoj strani.

Rezultati by SofaScore

Linker
24. travanj 2024 21:08