IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group B - Croatia v Japan - Olympiahalle, Munich, Germany - January 13, 2019 Croatia coach Lino Cervar after the match REUTERS/Andreas Gebert
REUTERS/Andreas Gebert

'IZBORNIČE, A GDJE JE JAGANJAC?'

LINO ČERVAR NAKON PORAZA OBJASNIO ZAŠTO JE DOMAGOJ DUVNJAK UTAKMICU PROSJEDIO NA KLUPI Izbornik je ovako ocijenio šesto mjesto: 'Ja sam zadovoljan'

AUTOR:
  • Sportske Novosti

 • OBJAVLJENO:
 • 26.01.2019. u 22:16

 • Hrvatska muška rukometna reprezentacija natjecanje na ovogodišnjem Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj i Danskoj okončala je na šestom mjestu, u susretu za peto mjesto bolja od Hrvatske je u Herningu bila Švedska sa 34-28 (16-13).

  Lino Červar je nakon utakmice objasnio zašto Domagoj Duvnjak nije upisao ni minute, te objasnio sve razloge za ovako uvljerljiv poraz.

  "Nismo danas imali dovoljnu koncentraciju. Napravili smo već u početku nekoliko grešaka. Bio je i Duvnjak ozlijeđen i nismo s njime htjeli ništa riskirati, i Horvat je igrao malo ozlijeđen i mislim da je i umor odradio svoje. Obrana 5-1 nije funkcionirala tako da smo u drugome dijelu morali prijeći na 6-0, ali nismo danas bili top", rekao je Červar i dao cjelokupnu ocjenu hrvatskog šestog mjesta uz šest poraza i tri pobjede.

  "Moram reći da sam ipak zadovoljan cjelokupnom situacijom, mi smo svoj cilj ostvarili, a to je ono što smo i priželjkivali. Žao mi je što smo vrlo rano ostalo bez Cindrića, ali dobili smo neke nove igrače i to je zalog za budućnost. Ono što je najvažnije, dobili smo jedan tim igrača koji žive jedan za drugog, žrtvuju se jedan za drugog i to će biti najvažnije za buduće utakmice. Svi koji su došli na ovo prvenstvo opravdali su svoju ulogu. Plasirali smo se ispred europskog prvaka, pobijedili smo svjetskog prvaka i mislim da dečki zaslužuju sve čestitke. Bilo je i teških trenutaka, križali smo se s jakim reprezentacijama, žao mi je samo što nismo možda bili i još bolji. No, ponavljam, ostvarili smo svoj cilj i to je najvažnije", rekao je Červar pa otkrio svoju veliku želju:

   

  "Želim napomenuti da priželjkujem jednog dobrog vanjskog pucača u narednim utakmicama koji bi mogao otvoriti obranu i zabiti kada treba. Imamo mi Duvnjaka, Stepančića, Karačića, ali dobro bi nam došao u budućnosti još jedan takav kvalitetan igrač, pogotovo na lijevoj strani. Mi smo mala zemlja, prisiljeni smo proizvoditi igrače, radimo u skromnim uvjetima, ali imam povjerenja u ove mlade nade kao što su Mandić, Šipić i drugi. Nadam se da će i ovi stariji pridonijeti da ovi mladi stastaju", rekao je Červar pa odgovorio na konkretno pitanje novinarke RTL-a koje je uslijedilo nakon priče o lijevom vanjskom.

  Što je s lijevim vanjskim Nexea Halilom Jaganjcem koji je odradiio pripreme, ali ga niste vodili na SP?

  "Vjerojatno njemu treba još više rada u klubu, tamo igrač raste, tamo se igrač mora usavršavati, ali mislim da bi Halil mogao napredovati, i ja sam siguran da će u Našicama napredovati. On nije otpisan kao ni neki drugi igrači koji kucaju na vrata reprezentacije".

   

   

  Veliko finale u nedjelju u 17.30

  Svjetsko rukometno prvenstvo je pri kraju, a sada slijedi ono najslađe - utakmice za medalje na rasporedu su u nedjelju. Od 14.30 će Francuska i Njemačka igrati za broncu, dok će Danska i Norveška od 17.30 sati igrati finale.

    

  Završnica:

  25. siječnja u 17.30 Danska - Francuska 38:30

                     u 20.30 Njemačka - Norveška 25:31

  26. siječnja - 17.30, Španjolska - Egipat 36:31

  26. siječnja - 20.30 Hrvatska - Švedska 34:28

  27. siječnja - 14.30 utakmica za 3. mjesto (Herning)

  27. siječnja - FINALE u 17.30 (Herning)

   

  Iz drugih medija