Getty images, Reuters
REAKCIJA IZBORNIKA

LINO ČERVAR OTKRIO UZROK NEOČEKIVANOG PORAZA HRVATSKE REPREZENTACIJE 'Teško mi ovo pada. Nismo zaslužili pobjedu, a ne želim nikoga prozivati...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 20. siječanj 2019. 21:14

U intervjuu za RTL nakon poraza hrvatske rukometne reprezentacije od Brazila (29:26) oglasio se izbornik Lino Červar. Nije skrivao razočaranje.

"Ja opet moram reći da su oni nažalost zaslužili pobjedu, vrlo brzo su se odcijepili i to je bilo jako teško stići. A kada smo ih i stigli, primili smo šokantan, naivan gol. Nismo bili pravi, mi smo se uplašili te pobjede, a pobjeda ne dolazi sama od sebe, treba je zaslužiti. Moram stati na stranu igrača, koliko su utakmica odigrali...", rekao je Červar, pa nastavio.

"Cindrić nije mogao igrati zbog aduktora, nismo se mogli mijenjati kako smo htjeli. Ali ne želim nikoga prozivati. Sada slijede utakmice koje moramo pobijediti".

Komentirao je neuspješan napad 7 na 6 nakon kojeg je Hrvatska primila 8 golova na prazna vrata.

"Imali smo problema s dubokom obranom, morali smo nešto poduzeti. Dečki su poduzeli sve, došli smo na minus jedan, nismo imali ni sreće, a nismo je ni zaslužili. Dečki su dali sve od sebe, iako je izostao njihov doprinos na koji smo navikli. Danas nije bila čvrsta obrana, moram to reći, pogotovo u prvome poluvremenu. Bio je loš pristup, odnosno loš ulazak u utakmicu i to je presudilo. Dali su koliko su mogli. U onom trenutku kada je obrana dobro stajala, imali smo priliku izjednačiti. Međutim, već smo se u međuvremenu istrošili i ponestalo nam je koncentracije. Promašili smo i puno zicera i, kad se uzme sve u obzir, drugačije nije ni moglo završiti".

Kada se sve podvuče, što je ključ poraza?

"Mislim da smo obrambeno podbacili. U drugom dijelu smo se popravili, rezultat se počeo smanjivati. Kod -1 su zabili slučajan gol, valjda su sreću i zaslužili. Promašili smo nekoliko čistih šansi, nismo realizirali kontru i oni su sve zaslužili. Kada se gleda izgubili smo na zicere."

Prava na pogrešku Kauboji više nemaju.

"Teško mi pada ovaj poraz. Nema druge, moramo dati sve od sebe i pokušati izvući pozitivan rezultat. Moramo naći samopouzadnje i pokušat ćemo dati sve od sebe, sigurno se nećemo predati. Moramo razmišljati na način da se to može, ali treba biti i realan. Ja sam rekao da je prvi cilj izboriti Olimpijske igre, neki su nam odmah stavili medalju kao prioritet, a to baš nije lako. Trudit ćemo se dalje pa što bude", zaključio je izbornik.

Rezultati by SofaScore

Linker
23. travanj 2024 01:43