Lino Červar
 REUTERS/Andreas Gebert / REUTERS
SPEKTAKL S EUROPSKIM PRVACIMA

LINO ČERVAR VEĆ DVA DANA ANALIZIRA STANJE KOD ŠPANJOLACA, A JEDNA MU IDEJA NE IZLAZI IZ GLAVE 'To je moja želja, ali ne bih opterećivao dečke time'

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 17. siječanj 2019. 09:09

Hrvatski su rukometaši pobijedili Bahrein rezultatom 32:20 i ostvarili ono što su svi priželjkivali - četiri pobjede u isto toliko utakmica. Bez većih poteškoća Červarovi su izabranici svladali i Island, Japan i Makedoniju, ali pravi izazov tek slijedi: aktualni europski prvak Španjolska.

Lino Červar već dva dana analizira Španjolce.

- Svjesni smo da su favoriti kao europski prvaci, ali sigurno je da se ne mislimo zbog toga predati. Španjolska ima velik broj iskusnih igrača, oni su stupovi s puno međunarodnog iskustva. Njihova obrana je proaktivna, to je uvijek bila moja želja. Pokušao sam tako igrati u Zagrebu, pokazalo se da možemo igrati s mnogo moćnijim momčadima. To je obrana koja ima dubinu. Oni čitaju igru, otimaju loptu i protiv svih se odvajaju kontrama i polukontrama. Krila je jako teško pratiti i ako ti padne koncentracija, sve dobro što si uradio može otići u nepovrat.

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group B - Iceland v Croatia - Olympiahalle, Munich, Germany - January 11, 2019  Croatia coach Lino Cervar  REUTERS/Andreas Gerbert - RC1571212F70
REUTERS/Andreas Gerbert

Što je ključ?

- Dakle, važno je da budemo disciplinirani. Oni imaju dvije zone, pliću i dublju. Glavni je problem njihova snaga, s njima ne treba u klinč. Imaju puno samopouzdanje nakon zlata na Euru. Timska igra je najbolji recept.

Cindrić?

- Važan nam je svaki igrač, pa i on. Ali, uvijek kažem, kako kaže poslovica, kad nemaš ono što želiš, ljubiš ono što imaš.

Zasad je sve bilo O.K., 40 posto obrana vratara, 70 posto realizacija napada?

- Kada bi tako išlo dalje, onda bismo bili ravni svima.

Od 2010. čekamo finale.

- To je i moja želja, ali ne bih opterećivao dečke time. Ne bi to bilo O.K. jer ova generacija ima puno mladih. Ima puno više selekcija od nas koje imaju to pravo reći.

Rezultati by SofaScore

Linker
24. travanj 2024 10:53