Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe via REUTERS
ŠOKANTAN POČETAK PRVENSTVA

NAKON APSOLUTNE SENZACIJE, NOVO VELIKO IZNENAĐENJE NA SVJETSKOM PRVENSTVU Argentina iznenadila Mađarsku, Srbi ispustili pobjedu u napetoj završnici

Drugi dan Svjetskog prvenstva u rukometu obilježili su iznenađujući rezultati
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. siječanj 2019. 23:50

REZULTATI - SP u Njemačkoj

SKUPINA A (Berlin):

Srbija - Rusija 30-30

Brazil - Francuska 22-24

SKUPINA B (Muenchen):

Japan - Makedonija 29-38

HRVATSKA - Island 31-27

Bahrein - Španjolska 23-33

SKUPINA C (Herning):

Saudijska Arabija - Austrija 22-29

Tunis - Norveška 24-34

SKUPINA D (Kopenhagen):

Angola - Katar 24-23

Argentina - Mađarska 25-25

Egipat - Švedska 24-27

Angola je priredila ogromno iznenađenje u premijeri s Katarom u Kopenhagenu. Malo tko je sumnjao u Katarce, kladionice su ih proglasile apsolutnim favoritima, bilo je samo pitanje s koliko će pogodaka razlike upisati prve bodove. A onda šok. Na poluvremenu je Angola vodila 12:8, momčad Valera Rivere uspjela se u nastavku vratiti u igru. Posebno je uzbudljivo bilo u posljednjih 10 minuta kad je Katar izjednačio, pa i poveo 22:23 u 57. minuti.

Međutim, Hebo je izjednačio, a vratar Muachissengue obranio udarac Capotea pet sekundi prije kraja i potom bacio kontru za Chicolu koji sa sirenom i s 92 km na sat pogađa za konačnih 24:23. Angolski junak bio je vratar Muachissengue koji je skupio čak 18 obrana, dok je Hebo zabio sedam golova. Katar je izgubio bodove na koje je računao, a Angola najavila da bi još nekome mogla pomrsiti račune.

No, nije to bilo jedino iznenađenje u petak, favorizirana Mađarska remizirala je s Argentinom. Poveli su Mađari s 5:0 i činilo se da će to biti šetnja do prvih bodova, ali sjajni Argentinci u nastavku su uspjeli izjednačiti, pa čak i preuzeti vodstvo. Simonet je minutu i 10 sekundi prije kraja zabio za 25:24, ali je Lekai izjednačio 45 sekundi prije isteka vremena.

IHF Handball World Championship - Group D - Argentina v Hungary - Royal Arena - Copenhagen, Denmark - January 11, 2019 - Player of the match Pablo Simonet of Argentina reacts after the match. Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe  via REUTERS    ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. DENMARK OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN DENMARK.
Ritzau Scanpix/Liselotte Sabroe via REUTERS

Austrija nije imala problema sa Saudijskom Arabijom, upisala je sigurnu i očekivanu pobjedu i mirno čeka današnji ogled sa Čileom. U večernjem terminu Norveška je lako sredila Tunis u utakmici koju su sudili naši Gubica i Milošević, dok se Švedska morala potruditi kako bi slomila otpor Egipta. Šveđani su vodili od početka, Egipat je izjednačio u 53. minuti. U 58. je bilo 24:24, ali Gottfridsson s tri uzastopna pogotka riješio pitanje pobjednika.

SKUPINA A Srbija uzela bod Rusiji

Srbija je osvojila vrijedan bod protiv Rusije. Čak je i vodila u većem dijelu utakmice u Berlinu, no nije uspjela uzeti puni plijen i na kraju može žaliti za propuštenim. Ipak, i ovaj remi mogao bi izabranicima Nenada Peruničića biti od velike važnosti u borbi za drugi krug. Ruse je do remija vodio sjajni Dibirov koji je postigao čak 12 pogodaka te je proglašen najboljim pojedincem susreta. Četiri puta zabio je iz sedmerca, a imao je tek jedan promašaj.

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Group A - Serbia v Russia - Mercedes-Benz Arena, Berlin, Germany - January 11, 2019  Russia's Sergei Kosorotov in action with Serbia's Miljan Pusica  REUTERS/Hannibal Hanschke
REUTERS/Hannibal Hanschke

Četiri minute prije kraja Srbija je imala velika dva pogotka razlike (29:27) zahvaljujući uzastopnim golovima Kukića, Nenadića i Vujića, ali Rusija se uspjela vratiti u igru. Smanjuje Kiseljev, pa Kukić pogađa za 30:28, ali Ruse od poraza spašava Dibirov golovima u 58. i 59. minuti. Osam sekundi prije kraja debitant Kukić imao je priliku pogoditi za pobjedu, no ruski je vratar obranio njegov udarac. Srbe danas čekaju Francuzi, Rusi bi trebali imati lakši posao s Korejom.

SP rukometaši: Bahrein - Španjolska 23-33

Aktualni europski rukometni prvaci Španjolci bez problema su ostvarili pobjedu u svom prvom nastupu u skupini B na Svjetskom prvenstvu, u kojoj se natječe i Hrvatska, svladavši u Muenchenu Bahrein sa 33-23 (16-11).

Ferran Sole postigao je sedam golova za Španjolsku, a isti učinak su kod Bahreina imali Mohamed Habib i Husain Al-Sayyad.

Francuzi se namučili protiv Brazila

Francuska je na ovo SP stigla bez ozlijeđenog Nikole Karabatića i umirovljenog Omeyera, a u prvom susretu poprilično se potrošila kako bi upisala očekivane bodove protiv Brazila. Početkom drugog dijela imali su aktualni svjetski prvaci +6, no Brazil se polako vraćao i u 49. minuti stigao do 21:21. Francuzi ipak nisu dopustili iznenađenje i do pobjede su stigli rezultatom 24:22.

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Rezultati by SofaScore

Linker
24. travanj 2024 16:08