REUTERS/Annegret Hilse
BIRAO RIJEČI

NJEMAČKI IZBORNIK ZA SN NAJAVIO UTAKMICU ISTINE ZA KAUBOJE 'Hrvati su momčad velikog srca i morat ćemo biti vrhunski da ih svladamo'

CHRISTIAN PROKOP Mladi njemački izbornik pod velikim je pritiskom na ovom SP-u, ali samo se smješka i radi po svom
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 21. siječanj 2019. 10:18

On se samo smješka, ali i oni oko njega. Vjerojatno većina njih s figom u džepu. Nijemci ne vjeruju Christianu Prokopu, a ne žele to pokazati dok im ide ovako kako im ide. Još nisu izgubili utakmicu, bod s Francuzima trebao je biti dva.

Gospodine Prokop, vrlo ste emotivni nakon svake pobjede?

- Osim privatnih trenutaka sreće, ovo je najljepše vrijeme u mojem životu. Ovo je strašna priča za sve nas. Poslali smo još jedan val euforije od Berlina do Kölna. Kada vidite, ovo crno-crveno-zlatno more zastava, to vam daje strašnu energiju.

Koliko su ovi bodovi protiv Islanda važni u odnosu na bodove protiv Hrvatske?

- Svi su iznimno važni. Mi smo koncentrirani na posao, mirni, a momčad je pokazala to na terenu.

Kako ocjenjujete izvedbu šesterostrukog strijelca Steffena Fätha, to vam je najviše trebalo?

- Netko je spomenuo da je to vrijedno medalje, ali medalju osvaja samo cijela momčad. Ako to niste razumjeli, niste dobro upoznati s njemačkim rukometom. Imamo veliku širinu u ovom sastavu. Uvijek imamo igrače koji ulaze iz drugog plana. Steffen je bio fantastičan u toj utakmici, Martin Strobel i Paul Drux, također.

Igrate jak ritam, postoji li rizik da će se vaši igrači umoriti?

- Mi smo ovdje dobro spremljeni za SP, a publika nas gura. Nismo umorni, imamo momčad, nisam zabrinut.

Zašto ste tek sad nominirali Kaija Häfnera?

- Jedan od aspekata je bio da Kai donosi mnogo pozitivne energije, već je stekao iskustvo na velikim turnirima - s gledateljima i protivnicima. Franz Semper je budućnost.

Što očekujete od igranja protiv Hrvatske u ponedjeljak?

- Bit će vruća igra. Hrvati su momčad velikog srca, oba sustava obrane igraju vrlo dobro i imaju u Šegi vrlo dobrog golmana. Imaju igrače svjetske klase poput Duvnjaka, Cindrića, Stepančića ili Karačića. Pokazali su u Münchenu dobro ozračje, momčadski duh, ne odustaju ni u najtežim situacijama. Moramo se predstaviti u vrhunskom obliku jer samo je to način da uspijemo.

Rezultati by SofaScore

Sportske novosti u ponedjeljak donose:

Donosimo vam najzanimljivije informacije, komentare stručnjaka, analize,... Sada je sve jasno, hrvatskim rukometašima igra pobjeda protiv Nijemaca za prvi korak prema polufinalu! Saznajte sve o protivnicima koji stoje na putu Lini Červaru i njegovim Kaubojima.

  • Stručna analiza Blaženka Lackovića: 'Dečki moraju biti svjesni da su još uvijek u igri'

  • Bivši hrvatski reprezentativac i rukometni trener Ivica Obrvan otkriva koji je ključ za pobjedu protiv Nijemaca

  • Intervju s mladim njemačkim izbornikom Christianom Prokopom koji je pod velikim pritiskom na ovome Svjetskom prvenstvu

  • Sve o Nijemcima koji imaju velik respekt prema Kaubojima - jedina smo reprezentacija na svijetu koja protiv njih ima pozitivan skor

  • Hrvatski kapetan Domagoj Duvnjak daje informacije o Nijemcima iz prve ruke: 'Najopasniji su moji suigrači Pekeler i Wiencek'

Linker
20. travanj 2024 08:38