Hrvatska
 REUTERS/Wolfgang Rattay / REUTERS
RAČUNICA JE JASNA

OSTALI BEZ POLUFINALA, ALI MOGLO BI SE DOGODITI I NEŠTO GORE Kaubojima bi priču mogla zakomplicirati reprezentacija koja nas je već jednom šokirala

Piše: HinaObjavljeno: 21. siječanj 2019. 23:31

Hrvatska rukometna reprezentacija ostala je bez izgleda za plasman u polufinale Svjetskog prvenstva u Njemačkoj i Danskoj nakon što je u drugom susretu skupine I u Koelnu nakon velike drame izgubila od Njemačke sa 21-22 (11-11). Hrvatska uoči zadnjeg kola protiv Francuske ima tri boda manje od Francuza i Nijemaca i više ih ne može dostići. Sada nam predstoji borba za plasman među sedam najboljih kako bi izborili kvalifikacije za Olimpijske igre 2020. godine.

Nakon šokantnog poraza od Brazila, hrvatski rukometaši su pronašli snagu kako bi odigrali jednu mušku utakmicu protiv domaćina prvenstva i samo su nas nijanse dijelile od slavlja. Bila je to prava ratnička i čvrsta utakmica s malo golova. Velika drama i igra živaca u kojoj su domaćini slavili pred skoro 20.000 gledatelja.

Sada nam predstoji borba za plasman među sedam najboljih kako bi izborili plasman na kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre 2020. godine. Kvalifikacije će izboriti sedam najboljih sa SP-a, pa je važno da 'kauboji' osvoje treće mjesto u skupini kako bi osigurali plasman među šest najboljih.

Hrvatska će, ako izgubi i od Francuske, ostati na četiri boda, koliko sada ima i Španjolska, a 'Furija' će u zadnjem kolu igrati protiv Njemačke. Do četiri boda može i Brazil ako pobijedi Island. U tom slučaju zatvorio bi se krug od tri reprezentacije od četiri boda, a zbog gol-razlike u međusobnim duelima, Španjolci bi uzeli treće mjesto, a Hrvatska bi zauzela četvrto mjesto i potom igrala za sedmo mjesto protiv četvrtoplasirane ekipe iz druge skupine.

Ako Hrvatska i Španjolska same budu imale po četiri boda, treće mjesto će osvojiti 'kauboji' zbog boljeg međusobnog duela iz prve faze natjecanja.

Rezultati by SofaScore

Linker
26. travanj 2024 09:03