REUTERS
MALO SU SE MUČILI

POČEO JE ZAPLET U HRVATSKOJ SKUPINI NA SVJETSKOM PRVENSTVU Preporođeni Makedonci slomili i dotukli Japan, neuništivi Kiro Lazarov ponovno briljirao

Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 11. siječanj 2019. 18:49

Makedonija je očekivano pobjedom otvorila natjecanje u našoj skupini. Rezultat to ne pokazuje (38:29), jer izabranici Raula Gonzalesa upisali su uvjerljivu pobjedu, no Japanci su ih namučili, pogotovo u prvom poluvremenu. Vidi se da Islanđanin Sigurdsson s njima radi dobar posao, ali razlika u kvaliteti još uvijek je prevelika.

Neuništivi Kiro Lazarov predvodio je Makedoniju s osam pogodaka, efikasni su bili i Manaskov sa sedam te Stoilov koji je zabio šest. Ristovski je s 19 obrana zaustavio sve nade Japanaca.

- Prije svega čestitke svima, jer smo odigrali sjajnu utakmicu. Znamo da je to bila prva utakmica, znali smo da oni igraju brze napade. Imali smo u početku probleme u obrani, ali je potom naš vratar počeo sjajno braniti i to je usmjerilo utakmicu. Uvijek je teško krenuti s pobjedom na Svjetskom prvenstvu, ali ovu utakmicu moramo brzo zaboraviti i posvetiti se sljedećem suparniku, Bahrainu – rekao je makedonski izbornik Raul Gonzales.

Stojanče Stoilov je dodao:

- Nismo dobro otvorili utakmicu, ali smo ostvarili sigurnu pobjedu. Na ovom prvenstvu trebamo ići korak po korak, ne trebamo nikud žuriti jer je format natjecanja takav da donosi velik broj utakmica. Možda je protiv Japana izgledalo lako, ali nije tako bilo na terenu. Drago mi je što smo uspjeli krenuti s pobjedom. Imamo još dosta toga za popraviti u obrani uoči sljedećih nastupa. Protiv Bahraina smo opet favoriti, no poslije toga nećemo biti, tada ćemo ići na sve ili ništa. Nadam se da će utakmica s Bahrainom biti lakša te da će u njoj priliku dobiti i mlađi, kako bi osjetili veliko natjecanje, te da ćemo se mi stariji uspjeti malo odmoriti i osvježiuti za ogled s Hrvatskom.

Rezultati by SofaScore

Linker
19. travanj 2024 20:18