REUTERS/Kim Hong-Ji
REUTERS

POTEZ ZA SVAKU POHVALU

POVIJESNI DOGOVOR NA SVJETSKOM PRVENSTVU! DVIJE KOREJE NASTUPAJU ZAJEDNO, A RIJEŠEN JE I ZADNJI MALI PROBLEM Koju himnu pustiti ovoj reprezentaciji?

AUTOR:
 • OBJAVLJENO:
 • 10.01.2019. u 18:20

 • Sjeverna i Južna Koreja nastupit će na Svjetskom rukometnom prvenstvu sa zajedničkom reprezentacijom koju će činiti 16 igrača iz Južne Koreje i četiri iz Sjeverne.

  Potez za svaku pohvalu, no pojavio se problem; čija će himna svirati uoči njihovih nastupa? Kako nije došlo u obzir da to bude himna jedne od država, pronađen je kompromis, pa će se na razglasu puštati korejska narodna pjesma ‘’Arirang’’.

  - Želimo pokazati svijetu da su dvije Koreje nakon dugog razdoblja razdvojenosti spremne za suživot i mir - poručio je Jong Bum Goo, sjevernokorejski veleposlanik u Berlinu.

   

  Nijemci prodali više od pola milijuna ulaznica

  Inače, Nijemci su do jučer prodali više od pola milijuna ulaznica za utakmice Svjetskog prvenstva koje će se igrati kod njih. Za današnje otvaranje Njemačke i Koreje u Berlinu ostalo je još oko 150 ulaznica, no i one su vjerojatno vrlo brzo nestale s obzirom na iznimno veliko zanimanje publike.

  Njemačka i Danska nastojat će zajedno privući 800.000 gledatelja na utakmice svjetske rukometne smotre kojima su zajednički domaćini. Na taj bi način srušili rekord od 750.000 gledatelja koji je postavljen 2007. godine na SP-u u Njemačkoj. Procjenjuje se da će od prodaje ulaznica samo Nijemci ovaj put zaraditi oko 15 milijuna eura.

  Iz drugih medija