REUTERS
SJVETSKO PRVENSTVO

POVIJESNO FINALE SVJETSKOG PRVENSTVA! NORVEŽANI ŠOKIRALI PREPUNU DVORANU U HAMBURGU Ovome se nisu nadali: Nijemci teško poraženi u svojoj kući!

Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 25. siječanj 2019. 23:11

U finalu SP u nedjelju u 17.30 u Herningu igrat će domaćin Danska i Norveška. Nijedna od ove dvije reprezentacije nije osvojila naslov svjetskog prvaka u povijesti. Norveškoj će to biti drugi finale, prvi je izgubila prošli put od Francuske, dok će Dancima biti to četvrti finale, tri prethodna su gubili od ČSSR '54, Francuske '11 i Španjolske '13. Dakle, dobit ćemo novog svjetskog prvaka. Prije njih za treće mjesto će od 14.30 igrati Njemačka i Francuska.

Norvežani su prije dvije godine u polufinalu u Francuskoj svladali nas. Sjećate se onog nesretnog penala koji je Bergerud obranio Horvatu. Ovaj put takav dar nisu očekivali, svjesni da igraju s Njemačkoj s domaćinom, a gledajući nas shvatili su koliko bolji moraju biti da uspiju.

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Semi Final - Germany v Norway - Barclaycard Arena, Hamburg, Germany - January 25, 2019  Germany's Paul Drux in action with Norway's Magnus Rod during the match  REUTERS/Fabian Bimmer
REUTERS

Nijemci su igrali svoju igru, brutalnu. Stil, napravi 100 faulova, 30 isključenja, ne mogu ti dosuditi sve i ovaj puta je funkcionirao. Imali su sjajno otvaranje utakmice, no Norveška se brzo pribrala, posložila obranu sa Gullerudom i Overbyjem i počela vraćati. S tim je ulovila i svoju brzu tranziciju, a s tranzicijom naravno i prednost koja je u prvom dijelu otišla do tri razlike. Zaustavila se na 2. Nijemcima je presudio veliki broj isključenja, jer Horaček i Novotny nisu bili Danci. Teško je takve utakmice imati pod kontrolom, no Česi su ipak osigurali regularne uvjete u prvom dijelu.

IHF Handball World Championship - Germany & Denmark 2019 - Semi Final - Germany v Norway - Barclaycard Arena, Hamburg, Germany - January 25, 2019  Norway's Magnus Gullerud in action with during the match  REUTERS/Annegret Hilse
REUTERS

U drugom su bacili Pekelera van u 44 minuti, a prije toga Norveška je već u startu otišla na velika četiri gola razlike. Fenomenalno je igrao Sander Sagosen. Sve je mogao i vidio, posebno Myrhola koji je sve pozabijao. A Njemačka kada se ne može obraniti jednostavno ima problema. Onda su Nijemci pokušali plitko skroz s obranom, pa ih je izgubio Flensburgov Magnus Rod. Bez totalne brutalnosti nisu imali pravo rješenje, Norveška je stalno držala +3 i privodila utakmicu kraju. Na kraju su pušteni 's lanca' Nijemci ozlijedili Roda, ali nisu uspjeli Sagosena. Pa im se stigao i narugati. Nije fino, ali…

Veliko finale u nedjelju u 17.30

Svjetsko rukometno prvenstvo je pri kraju, a sada slijedi ono najslađe - utakmice za medalje na rasporedu su u nedjelju. Od 14.30 će Francuska i Njemačka igrati za broncu, dok će Danska i Norveška od 17.30 sati igrati finale.

Završnica:

25. siječnja u 17.30 Danska - Francuska 38:30

u 20.30 Njemačka - Norveška 25:31

26. siječnja - 17.30, Španjolska - Egipat 36:31

26. siječnja - 20.30 Hrvatska - Švedska 34:28

27. siječnja - 14.30 utakmica za 3. mjesto (Herning)

27. siječnja - FINALE u 17.30 (Herning)

Linker
09. travanj 2024 20:20